42-åriga Andrea Giesbrecht har förklarats skyldig.
1 av 4
42-åriga Andrea Giesbrecht har förklarats skyldig. - Foto: Polisen
Hon hade sex stycken spädbarn i ett förråd.
2 av 4
Hon hade sex stycken spädbarn i ett förråd. - Foto: Polisen/CBC
U-Haul hyr ut förråd.
3 av 4
U-Haul hyr ut förråd. - Foto: Faksimil CBC News
Det här hittades också i förrådet begravda med barnen.
4 av 4
Det här hittades också i förrådet begravda med barnen. - Foto: Polisen

Kvinna hade sex döda spädbarn i förråd – men ingen vet varför

Spädbarnen hittades i plastsäckar och det gick inte att fastställa dödsorsaken. Kropparna var allt för skadade.


42-åriga Andrea Giesbrecht har dömts för att ha förvarat sex stycken spädbarn i ett förråd i Winnipeg, Kanada. Kvinnan, som hela tiden har nekat till brottet, visade sig ha en mörk bakgrund.

Polisen

Spädbarnen var enligt läkare födda levande och det finns inga bevis på några komplikationer under graviditeten. Kvinnan vägrade länge att göra ett dna-test men utredarna hittade en använd binda i hennes hus, och kunde ta ett prov därifrån. Bindan var troligtvis inte någon annans, då hon var den enda i hushållet med mens. Och när resultatet kom så visade det sig mycket riktigt att kvinnan var mamma till samtliga spädbarnen, rapporterar CBC News.

Spädbarnen, fem flickor och en pojke, förvarades på ett vis så att domstolen tolkade det som att kvinnan försökte dölja deras kroppar. De låg i soppåsar och i plastburkar – för att förmultna utan att det skulle lukta misstänksamt. Ett spädbarn låg i cement och en annan i en vätska som liknade tvättmedel.

I påsarna hittades dessutom flera leksaker – bland annat från ett Happy Meal.

PolisenPolisen

En märklig detalj från rättegången är att 42-åriga Giesbrecht vägrade att vittna överhuvudtaget. Rätten tolkade det som att kvinnan mycket väl vet om hur graviditet och födsel fungerar – eftersom hon har två levande barn hemma.

Varför Giesbrecht förvarade sina döda barn i ett förråd är fortfarande ett mysterium – inte ens hennes försvarsadvokat Greg Brodsky kunde svara på det.

Domaren var övertygad om att det inte handlade om att hon ville bevara barnens kroppar. Istället menade han att Giesbrecht försökt dölja att barnen fötts.

Advokat Brodsky menar däremot att hon "sparade" spädbarnen.

Ytterligare mystiska detaljer inkluderar att kvinnan uppgav fel adress för företaget hon hyrde förrådet av. När hon inte betalat heller betala avgiften så städades förrådet ur – och då hittades en kroppsdel på golvet. Kvinnan greps samma dag.

Andrea Giesbrecht riskerar två års fängelse för sitt brott och straffet bestäms senare i februari. Hennes advokat säger att hon vill vänta tills straffet är bestämt innan hon bestämmer om hon ska överklaga.

Läs också om ett omtalat mord på ett spädbarn i Sverige – eller läs om Leah som fick en chock när hon hittade vad hennes man hade i sin dator.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

FN: Israel hindrar 7 oktober-offer från att prata

Hizbollah: Skickat drönare mot Israel

Den Irantrogna shiamilisen Hizbollah i Libanon tar på sig en drönarattack mot Israel på tisdagen.

Bostadsbyggandet faller i USA

Bostadsbyggandet i USA sjunker. Nystartade bostadsbyggen föll med 14,7 procent i mars, till en årstakt på 1,32 miljoner byggen. Det är den lägsta nivån sedan augusti i fjol, visar nya siffror från det amerikanska handelsdepartementet.

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

Hur ber man sitt barn sluta snusa utan att det blir ett bråk? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som avslöjar hur man gör.

IMF höjer global tillväxtprognos

Internationella valutafonden (IMF) höjer prognosen för global tillväxt 2024 ett snäpp, till 3,2 procent. Det är 0,1 procentenhet högre än vad IMF:s ekonomer såg framför sig i januari.

Ökad ilska och oro i M efter opinionsmätning

På onsdagen röstar riksdagen om den nya könstillhörighetslagen. Samtidigt har en ny opinionsmätning eldat på "oron, ilskan och frustrationen" inom Moderaterna för lagförslaget.