Ellie-May dog efter att en läkare vägrat träffa henne.
1 av 2
Ellie-May dog efter att en läkare vägrat träffa henne. - Foto: Okänd/Pixabay
Läkaren ville inte träffa 5-åringen efter att hon och hennes mamma kommit några minuter sent till mötet.
2 av 2
Läkaren ville inte träffa 5-åringen efter att hon och hennes mamma kommit några minuter sent till mötet. - Foto: Pixabay

Ellie-May dog efter att läkaren vägrat träffa henne – för att hon kom sent

5-åriga Ellie-May kom några minuter sent till en akuttid hos sin allmänläkare, vilket resulterade i att läkaren vägrade ta emot henne.


Bara timmar efter att Ellie-May Clark, 5, skulle träffat sin allmänläkare på sin lokala vårdcentral i södra Wales, Storbritannien, var hon död. Anledningen ska enligt en rapport vara att läkaren vägrade träffa den 5-åriga flickan eftersom hon och hennes mamma kommit några minuter sent till det avtalade mötet, skriver Metro UK.

Ellie-May hade fått en astmaattack på förskolan och kördes av sin mamma till vårdcentralen för att kunna få ut receptbelagd astmamedicin. Men eftersom mamman och dottern råkade bli några minuter sena sade den 53-åriga läkaren till receptionisten att hon inte skulle ta emot patienten eftersom de var sena.

Senare under kvällen upptäckte Ellie-Mays mamma att dottern fått en ny astmaattack och att hon inte längre andades. Ellie-May kördes i ilfart till sjukhuset men hennes liv gick inte att rädda.

En hemligstämplad rapport har kommit fram till att grunden till Ellie-Mays död endast vilade på det faktum att läkaren vägrat träffa henne och ge henne den medicin hon behövde. Det framkommer också att läkaren avvisade Ellie-May utan att ställa några som helst frågor om flickans tillstånd.

Något som hon kritiserades för av en annan läkare bara minuter efter att Ellie-May och hennes mamma lämnat vårdcentralen. Enligt läkaren ska hon ha varit "mitt uppe i ett patientmöte" och därför inte tagit emot Ellie-May, men patientloggen på vårdcentralen visar att så inte var fallet.

Läkaren stängdes av från sin tjänst i sex månader, med full lön, efter Ellie-Mays död. Hon samtyckte även till att hon fick en skriftlig varning. Idag jobbar hon på en annan klinik i Cardiff.

Nu vill flera personer att systemet ska ses över och att den 53-årige läkaren tillåts fortsätta praktisera inom yrket, skriver Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att hemtjänsten lämnade katten Maja att dö efter att hennes ägare åkt in på sjukhus och en kvinna som gjorde en abort men senare dog i svåra smärtor.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
Sen
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du kommit sent till läkaren någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.