Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nygift lärare anklagas för sexmöte med 16-åring – slutar på sitt jobb

- 08/03/2017, 21:21
Läraren står åtalad för att hon ska förfört en 16-åring.
1 av 3

Läraren står åtalad för att hon ska förfört en 16-åring.

Facebook / TT Bild

Nu slutar hon som lärare.
2 av 3

Nu slutar hon som lärare.

Facebook

De ska ha träffats utanför skoltid.
3 av 3

De ska ha träffats utanför skoltid.

TT Bild

Den nygifta läraren ska ha planerat sexmöten med en 16-åring. Nu slutar hon på sitt jobb.

Läraren Emily Lofing, 27, har slutat på sitt jobb efter att hon åtalats för att ha förfört en minderårig, skriver Metro UK.

Lofing var lärare vid en skola i Weeping Water, Nebraska, och i juli träffade hon den 16-åriga pojke som hon nu åtalas för att ha haft sexuell kontakt med. Det här skedde två år efter att Lofing själv gift sig.

– Anklagelsen är att hon planerade för ett möte med syftet att ha samlag med individen som är yngre än 17 år gammal, säger åklagaren David Partsch, skriver Metro UK.

I Nebraska går åldersgränsen för när någon blir byxmyndig vid 16 år och därför kunde åklagaren inte komma med allvarligare anklagelser.

Till följd av det här ska skoldistriktet gett Lofing tjänstledigt och sedan dess har hon lämnat sin tjänst. I februari avslutades hennes anställning.

Om Lofing döms kan hon få ett straff på ett års fängelse och tvingas betala 1 000 dollar, motsvarande ungefär 9 000 svenska kronor, skriver Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om elever som la sperma i glasyr och gav det till sin lärare.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Var det rätt att hon slutade?