Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tioåring hade "olämpliga" byxor – då fick hon inte flyga

- 28/03/2017, 10:14
Flickan fick inte borda planet på grund av sina kläder.
1 av 3

Flickan fick inte borda planet på grund av sina kläder.

Pixabay

Flygbolaget United förbjöd flickan att borda planet.
2 av 3

Flygbolaget United förbjöd flickan att borda planet.

Pixabay

Tydligen är leggings högst "opassande" att flyga i.
3 av 3

Tydligen är leggings högst "opassande" att flyga i.

Pixabay

En tioårig flicka skulle flyga från Denver med sin pappa. Plötsligt stoppade flygplatspersonal flickan på grund hennes klädval.

Flickan skulle flyga med bolaget United Airlines från Denver till Minneapolis, när personalen ska ha beordrat henne att antingen byta om – eller inte komma ombord över huvud taget. Enligt vittnen blev flickan då tvungen att gräva fram en klänning från sitt bagage.

Flera personer bevittnade flygplatspersonalens märkliga beslut och beskriver även hur två andra flickor, som inte haft något ombyte, ska ha nekats att boarda planet.

Behandlingen fick vittnen att reagera på sociala medier, något som snappades upp på Twitter. En av de som reagerat starkt är aktivisten Shannon Watts, som kritiserar flygbolaget.

Till de som ifrågasatte personalens agerande svarade flygbolaget med att citera sin egen policy, att de förbehåller sig rätten att neka passagerare tillträde ifall de inte är ordentligt klädda, skriver brittiska Metro.

Senare bytte bolaget försvarsstrategi, och meddelade att de inblandade flickorna haft företagsbiljetter, som ibland delas ut gratis till vänner och bekanta. För att flyga med dessa är klädkoden mer strikt. Skådespelaren Patricia Arquette gav då klockrent svar på tal:

Flygbolaget menar, trots kritiken, att de inte har gjort något fel.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Måste man vara välklädd när man flyger?