Lily skulle gå på skolbal – nu rasar internet mot affischen

En skola i Florida upplyste nyligen sina kvinnliga elever om vad som var godtagbara kläder på balen, men det fick hela internet att rasa.


Nyligen fick de kvinnliga eleverna på Stanton College Prep High School i Jacksonville, Florida en uppmaning från skolledningen rörande vilka kläder som var godkända att gå på skolbalen i, skriver 22 Words.

Detta kanske inte behöver vara så fel eftersom det på bal ofta är en lite striktare klädkod så som kavaj eller till och med frack. Men sättet som skolan skrev det på har fått många på Twitter att reagera starkt.

Twitter-användaren Lily Willingham delade en bild på skolans affischer inför balen. Där påtalade hon att skolan varit ute med lite väl kort varsel, bara en vecka innan balen.

På den första, som visar en godkänd klänning står det: "Ska du på Stantons bal?" följt av "Ja, det ska du. Du är en duktig flicka". Medan de övriga bilderna visar klänningar som inte är godkända med kommentaren: "Ska du på Stantons bal?" följt av "Nej, det ska du inte".

Och skolans ordval fick Twitter att storma rejält.

Flera kvinnliga elever dök även upp på skolan iförda tröjor med kvinnomärket för att visa sitt missnöje med skolan, och även stötta andra kvinnor.

Skolan lade sedan ut en ursäkt på Twitter där de sade att bilderna på de olika balklänningarna inte var godkänd policy från skolledningen och att alla affischer togs ner på måndagen, skriver 22 Words.


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
Bal
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde alla få ha på sig vad de vill på bal?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.