Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Madeleine McCanns barnvakt avslöjar vad som faktiskt hände

- 19/04/2017, 09:09 -

Nu bryter Madeleine McCanns barnflicka tystnaden efter tio år och berätta exakt vad som hände den där kvällen i Portugal.

Det har gått tio år sedan Madeleine McCann försvann från familjens rum på en turistort i Portugal. Nu berättar hennes barnflicka för första gången vad som hände den där kvällen, skriver Mirror.

Under familjens vistelse hade den anonyma barnflickan tagit hand om Madeleine flera gånger. Den kväll som Madeleine försvann fick hon veta det då en kollega till henne kom och berättade att någon letade efter ett barn.

När hon sedan mötte Madeleines mamma Kate en stund senare var hon i ett panikartat tillstånd och grät hysteriskt samtidigt som hon mumlade "de har tagit henne". Madeleines pappa Gerry ska också ha varit på platsen men letade frenetiskt under bilar och i buskar.


Resorten i Portugal. Bildkälla: TT

– När de sade åt oss att börja leta i soptunnor och containrar om hennes kropp skulle ligga där i insåg jag att det här var på allvar, berättar barnflickan.

Hon och flera frivilliga letade sedan efter Madeleine hela natten tills de vid klockan fem beordrades, mot deras vilja, att gå hem och sova.

Barnflickan säger dock att hon skyller den största delen av försvinnandet på den lokala polisen. Enligt henne ska de inte ha kommit till platsen förrän 90 minuter efter det första larmsamtalet. De ska även enligt henne ha arbetat utifrån en ofullständig version av hennes vittnesmål.

Om Madeleine säger hon att "Maddie" varit väldigt uppskattad bland personalen, och att hon både var lugn, snäll och bedårande charmig.


Kate och Gerry McCann. Bildkälla: TT

Hon berättar också att resorten som familjen McCann bodde på ansågs vara otrygg av andra, och enligt barnflickan fick de till och med bära överfallslarm i området. Alla anställda ska också informeras om att de helst inte skulle lämna området ensamma, skriver Mirror.

Genom åren har det florerat många teorier om Madeleine McCanns försvinnande. Bland annat den före detta polisen Mark Williams Thomas teori. Se hans berättesle i klippet under.

Nyheter24 har tidigare skrivit om teorin att Madeleine McCann dog redan i familjens hotellrum och hur mycket pengar polisen spenderat på fallet sedan 2007.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Känner du till Madeleine McCann-fallet?