Det var i måndags i som den dödsattacken skedde.
1 av 3
Det var i måndags i som den dödsattacken skedde. - Foto: Privat / Fallows C, Gallagher AJ, Hammerschlag N/Wikimedia Commons
17-åriga Laeticia Brouwer befann sig i närheten av staden Esperance i västra Australien tillsammans med sin familj för att surfa.
2 av 3
17-åriga Laeticia Brouwer befann sig i närheten av staden Esperance i västra Australien tillsammans med sin familj för att surfa. - Foto: Privat
Medan hon var ute i vattnet ska en haj ha attackerat ett av hennes ben. Hajen på bilden är dock från ett annat tillfälle.
3 av 3
Medan hon var ute i vattnet ska en haj ha attackerat ett av hennes ben. Hajen på bilden är dock från ett annat tillfälle. - Foto: Fallows C, Gallagher AJ, Hammerschlag N/Wikimedia Commons

17-åring surfade med sin pappa – då slet haj av hennes ben

Laeticias pappa tog henne i land där återupplivningsförsök inleddes. Hon fördes sedan till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.


Det var i måndags som dödsattacken skedde. 17-åriga Laeticia Brouwer befann sig i närheten av staden Esperance i västra Australien tillsammans med sin familj för att surfa.

17-åriga Laeticia Brouwer. Bildkälla: Privat

Medan hon var ute i vattnet ska en haj ha attackerat ett av hennes ben, något som ledde till att hon tappade väldigt mycket blod, skriver australiensiska WA Today.

Enligt den lokala polisen skedde attacken när Laeticia och hennes pappa surfade "inte långt ut från stranden" där vågorna bryter.

– Han försökte naturligtvis allt han kunde för att hjälpa sin dotter, men tyvärr lyckades han inte. Han förde henne till stranden, säger en talesperson för polisen enligt sajten.

VithajVithaj. Bildkälla: Wikimedia Commons

Laeticias mamma och två systrar kunde från stranden se när attacken skedde.

Ambulanspersonal försökte med återupplivningsförsök på stranden. Hon fördes sedan till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

– Vi är fruktansvärt förtvivlade och ledsna över den här tragiska olyckan. Vi finner tröst i att Laeticia dog medan hon gjorde något hon älskade. Havet var hennes och hennes familjs passion, sa en talesperson för familjen i ett känslosamt uttalande på tisdagsmorgonen.

Man misstänker att hajen som attackerade Laeticia var en vithaj, men storleken på den är fortfarande oklart, skriver WA Today.

Se också klippet från när en vithaj tar sig in i en hajsäker bur:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Haj
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du rädd för hajar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.