Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny teori om försvunna Madeleine: Stals på order av rik familj

- 24/04/2017, 17:28 -

Utredare tror att Madeleine smugglats in i Afrika för att säljas till en rik familj.

Människor världen över har engagerat sig i Madeleine McCanns försvinnande. Det var när familjen McCann var på semester i Praia da Luz, Portugal, i maj 2007 som den då tre år gamla flickan försvann.

Madeleines familj har anlitat privatdetektiven Colin Sutton för att utreda försvinnandet. Han menar att Madeleine kan ha blivit kidnappad och förd till Marrakech, Marocko, för att säljas, skriver The Mirror.

Utredare har sagt att de tror att flickan kan ha smugglats in i Afrika av slavsäljare som stal henne "på beställning" av en rik familj.

Ungefär den här vägen ska kidnapparna i så fall rest:

Med bil tar det bara ungefär fyra timmar att åka från semesterorten till hamnen i Spanien.

– Om någon ville ta en treåring till Afrika är det den självklara resvägen. Infrastrukturen och kontakten med folk som smugglar är tydlig där, säger Sutton till The Mirror.

Polisen i Portugal ska inte ha lyckats stänga landets gränser efter Madeleines försvinnande och fordon på färjor mellan Spanien och Marocko söktes inte igenom.

I augusti 2007 fick Interpol ett tips om att en man i Tangier setts bära på ett barn som liknade Madeleine. Flickan beskrev som "olycklig, på dåligt humör och pratade inte".

Ett annat tips kom in till Chrimestopper från en person som säger sig ha sett en flicka som liknade Madeleine i en bil på en färja mellan från Tarifa till Tangier.

Två dagar därpå sågs en flicka som beskrevs som "identiskt" med Madeleine med en man på en bensinstation i Marrakech. En turist såg en blond flicka på Avenue Abdel Krim Khattabi, en väg som går mellan Marrakech och hamnen.

Mari Olli, som såg den blonda flickan, säger att hon bar blå pyjamas och frågade "Kan vi träffa mamma snart?" Då visste hon inte att en flicka försvunnit utan det var först när hon kom hem från resan som hon hörde talas om försvunna Madeleine.

Mari skrev ett brev till polisen för att berätta vad hon såg. Ännu idag har hon inte kommit över händelsen.

"Ärligt talat kan jag inte hantera det. Det är så tufft att prata om att jag bara börjar gråta. Jag försöker att inte tänka på vad jag kunde ha gjort. Jag är fortfarande övertygad om att det var Madeleine" skriver Olli enligt The Mirror.

Följer du Madeleine-fallet?