Flickans klänning ansågs bryta mot klädkoden.
Flickans klänning ansågs bryta mot klädkoden. - Foto: Pixabay

12-åring utslängd från turnering – hade "för sexig" klänning

En 12-årig flicka tvingades lämna en schackturnering hon skulle vara med i då arrangörerna ansåg att hennes klänning var "för sexig"


Den 12-åriga flickan från Malaysia skulle tävla i en schakturnering i staden Putrajaya. Men istället tvingades hon lämna turneringen eftersom arrangörerna ansåg att hennes klädsel var för utmanande, skriver Mirror.

Hennes shacklärare lade ut ett inlägg om händelsen på Facebook. Han lade även upp en bild på flickans klänning. Där kan man se att flickans klänning både täcker hennes axlar och går ner till hennes knän.

Inlägget har sedan det publicerades fått stor spridning med över 1 000 reaktioner och 900 delningar. I inlägget skriver läraren att det var Chief arbiter för turneringen som ansett att flickans klädsel bröt mot klädkoden.

"Vi fick senare veta att det var turneringens Chief arbiter som ansett att min students klänning var 'förförisk' i 'vissa vinklar om man såg den långt ifrån'."

Du kan läsa hela hans inlägg här under.


En Chief arbiter är en person vars uppgift är att garantera spelarnas trivsel under schackturneringar. Denne sade då till 12-åringens mamma att om flickan skulle få spela behövde de köpa en annan klädsel till henne.

Men när mamman fick veta detta var alla butiker redan stängda och flickan tvingades då hoppa av turneringen helt. De förlorade både registreringskostnaden och resekostnaden på grund av detta.

Nu kräver flickans lärare, som en medlem i World Chess Federation, att arrangörerna går ut med en offentlig ursäkt till flickan och hennes mamma samt ersätter dem för de pengar de förlorat.

Flickan, som är distriktsmästare och enligt hennes lärare visar stor potential, har sedan händelsen känt sig bortgjord och kränkt av arrangörernas agerande.

Många på Facebook har också reagerat med ilska mot arrangörerna eftersom många anser att en av deras företrädare helt klart objektifierat 12-åringen, skriver Mirror.

En annan person som utsatts för objektifiering är den här lärarinnan som får kritik av elevernas föräldrar eftersom de anser att hon är "för sexig". Du kan se mer i klippet under.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kan du spela schack?
Tack för din röst!
Senaste nytt

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.