Resa med flygplan
1 av 3
Det finns dagar som är bättre att resa på i sommar. - Foto: TT/Pixabay
Pengar
2 av 3
Som tur är vet vi när du kan få det billigast. - Foto: TT
Flygplan
3 av 3
Se skynda fynda nu! - Foto: Pixabay

Den här dagen är det billigast att flyga i sommar

Sugen på en liten utlandstripp den här sommaren? Då borde du se till att boka resan det här datumet för då är det som billigast.


Funderar du på att ge dig ut i världen i sommar? Då har vi både bra och dåliga nyheter.

De dåliga nyheterna är att det blir mycket dyrare att resa på sommaren när de flesta resebolag höjer priserna rejält. Men de bra nyheterna är att vi vet vilken dag du ska boka din resa för att komma undan så billigt som det bara går.

Enligt en undersökning av CheapAir.com som Conde Nast Traveler tagit del av är det nämligen så att den bästa dagen att boka en resa är i juni, i början av juni närmare bestämt den sjätte.

– Datan visar tydligt att det bästa priset på resor återfinns under den första halvan av juni, säger CheapAir:s VD Jeff Klee.

Sommarens dyraste resedag beräknas bli den nionde juli i år. Så håll dig hemma den dagen om du inte vill bli mer eller mindre ruinerad.


Se till att boka resan rätt dag. Bildkälla: Pixabay

I augusti är det den 22 som gäller för att resa så billigt som möjligt och i september borde du satsa på den 12. Och de billigaste dagarna är tisdagar och onsdagar. Du tjänar ungefär 500 kronor på att ge dig av mitt i veckan.

Och enligt Klee är det andra saker som är bra med att undvika att resa i juli.

– Flygresor i augusti är i snitt sju procent billigare än resor i juli, så det är lika bra att undvika juli helt och hållet, säger han till tidningen.

Ska du ut och resa? Då kan det vara bra att kolla på det här klippet och få lite inspiration till vad man kan göra på sin semester (om man gillar att träna).

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du resa i sommar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Starkare detaljhandel än väntat i USA

Fångar trakasseras av kriminalvårdare

Kriminalvårdare på Skänneingeanstalten vittnar om att övervåld, förnedring och trakasserier används mot interner av en grupp kriminalvårdare, visar en granskning Sveriges Radios Kaliber har gjort.

Utredare: Slopa tillstånd för kameraövervakning

Det ska bli enklare att kameraövervaka. För kommuner, regioner och myndigheter ska det inte behövas tillstånd alls, föreslår utredaren.

FBI inleder utredning av brokollaps

USA:s federala polismyndighet FBI har inlett en brottsutredning efter den dödliga brokollapsen i Baltimore.

Ytterligare misstänkt efter springnotan

Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra personer är sedan tidigare häktade som misstänkta för grovt bedrägeri och nu är även en man i 60-årsåldern anhållen i sin frånvaro, rapporterar P4 Malmöhus.

Nu kan din elräkning bli dyrare – igen

Elpriset har sjunkit efter rekordåren 2022-2023. Men nu kan priset öka igen. Detta efter att myndigheten Energimarknadsinspektionen har höjt intäktsramarna med 100 miljarder kronor.