Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
6511
reaktioner idag

Mamman hade döda dotterns kropp hemma i sängen – i elva dagar

Georgia Fieldsend skulle fyllt sju år, men drog tragiskt under familjens utlandssemester.

Georgias familj sörjer fortfarande dottern.

Familjen har samlat in över 400 000 kronor till välgörenhet.

Georgia skulle fyllt sju år.

Georgia Fieldsend skulle ha fyllt sju, men istället kollapsade hon den 30 december 2013 när familjen var på en semesterresa i Egypten. Anledningen till dödsfallet ska ha varit brustet bukaortaaneurysm, skriver Metro UK.

Hennes mamma berättar nu om den tragiska händelsen för att öka medvetenheten och även samla in pengar till sjukhus i Storbritannien. Det som fått många att reagera på historien är det faktum att familjen behöll Georgias kropp hemma i sängen under elva dagar innan begravningen.

Enligt Georgias mamma Isle ska det ha varit för att de inte ansåg att dottern hörde hemma på ett bårhus, och att upplevelsen även hjälpte dem med sorgearbetet.

– Jag strök henne över pannan och berättade hur mycket jag älskade henne. Jag behövde ofta lämnat rummet för att gråta, men jag värderade varje sekund jag hade med henne, säger hon.


Georgia skulle fylla sju år. Bildkälla: Faksimil Youtube

Hon har sedan dotterns död samlat in över 37 000 pund till välgörenhet, motsvarande 430 000 svenska kronor. Detta för att hon ville göra något som fick henne att minnas dottern, och samtidigt skulle hjälpa andra.

Georgia blev vid sin död även en organdonator. Hennes organ kunde användas för att rädda sex andra personer, skriver Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den fruktansvärda filmen som visar en mamma som kliver på en buss, med sitt döda barn.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Mer:

Tonårsmamman slänger sin nyfödda bebis i soporna