Flera har dött när de försökte bestiga Mount Everest

Det har rapporterats om tre döda under helgen som var på väg mot toppen.


Under helgen har det rapporterats om tre döda personer som ska ha försökt bestiga bergstoppen Mount Everest.

Bland annat ska en 54-årig man från Australien ha omkommit. Mannen försökte nå toppen men drabbades av höjdsjuka på omkring 8 000 meters höjd och vände nedåt.

2015 försökte han också nå toppen tillsammans med sin fru men hindrades då av den förödande jordbävningen i Nepal, skriver Daily Mail.

Även en amerikansk läkare och en äventyrare från Slovakien rapporteras ha omkommit under söndagen i ett försök att nå den 8 848 meter höga toppen.

Det är nu rekordmånga klättrare som försöker nå världens högsta bergstopp. Så många att det faktiskt kan bildas köer upp mot toppen.

Flera dödsoffer har krävts under våren, en av dem var en 40-årig känd schweizisk extremsportare som halkade och föll nedför ett stup, skriver Daily Mail.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Centralbanken: Något ljusare för tysk ekonomi

Expert: Münchhausen by proxy är barnmisshandel

Föräldrar som svälter, medicinerar eller gör sina barn sjuka på annat sätt – medvetet. Flera fall av så kallad Münchhausen by proxy har uppmärksammats på senare tid. Det kan vara svårt att upptäcka, säger experten Björn Lundin.

Norrköping: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Påkörd person i Norrköping", skriver polisen på sin hemsida.

Stockholm får grönt ljus för miljözon i city

EU-kommissionen har nu godkänt Stockholms nya miljözon som innebär att bensin- och dieselbilar portas, rapporterar lokaltidningen Mitti.

Stor förvirring kring eldningsregler

Ja, elda på. Nej, elda inte alls. Förvirringen är stor när landets kommuner ska tolka regeringens nya avfallsregler.

Rapport: Nestlé sockrar barnmat till fattiga

Barngröt såld i Senegal har sex gram socker per portion – samma produkt i Schweiz har noll. Nestlé, världens största livsmedelsföretag, tillsätter socker och honung i produkter till småbarn som säljs till fattigare länder.