Fredag 16 Apr
Stockholm

Pappans ilska mot flygbolaget – anklagades för att "antasta sin son"

När Henry klev av planet så möttes han av polis. Anledningen? En flygvärdinna hade larmat att "han rörde sin son alldeles för närgånget".
1 av 3
När Henry klev av planet så möttes han av polis. Anledningen? En flygvärdinna hade larmat att "han rörde sin son alldeles för närgånget". Foto: Facebook/TT
Henry och hans man är förstörda efter det hela.
2 av 3
Henry och hans man är förstörda efter det hela. Foto: Facebook
De menar att homosexuella familjer inte skyddas på samma sätt.
3 av 3
De menar att homosexuella familjer inte skyddas på samma sätt. Foto: Facebook

På flygplatsen blev pappan stoppad av polis efter att en flygvärdinnan sagt att han "rört vid sin sons kön".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Flygbolaget United Airlines är i hetluften igen. I april så släpades en man ut ur planet med våld för att "de sålt för många biljetter till flyget" och då möttes flygbolaget av skarp kritik. Nu var det dags igen.

Henry Amador-Batten från North Carolina i USA blev anklagad för att ha rört vid sin femårige sons kön på flyget. Det uppdagades när han nyligen möttes av flera poliser när planet landade på Raleigh-Durham International Airport. Anledningen var att en flygvärdinna hade sett honom mysa med sonen på flyget från New Jersey, skriver Huffington Post.

Facebook. Henry (till höger) tillsammans med sin man Joel och femårige son Ben.

Den anställde tyckte att "mannens hand vilade alldeles för nära pojkens kön".

Pappan blev alldeles chockad, men samarbetade med polisen. Han förklarade där på flygplatsen att hans femårige son Ben var väldigt rädd för att flyga och att han därför hade lagt sin hand på sonens knä för att trösta honom till sömns.

Facebook

Under tiden väntade pappans man Joel utanför flygplatsen. Helt ovetandes om förhöret som pågick där inne.

Det löste sig hyfsat väl till slut ändå. Pappan släpptes omedelbart av polisen, men till Huffington Post säger han att hela familjen är traumatiserade av händelsen.

– Flygvärdinnans falska påstående räddade inte ett barn. Det satte en familj i fara. Det sägs att familjekonstellationer som våran, som är skapade genom ett aktivt val och kärlek, är känsliga av naturen. Vi är inte lika skyddade som andra familjer, och det behöver vi vara, säger Henry.

Flygbolaget ber via Huffington Post om ursäkt till familjen. Där säger de även att de just nu för ett samtal med familjen för att reda ut "misstaget". Pappan säger att han visserligen fått en ursäkt, men att den kändes "tom".

Facebook

Nu ska Henry och hans man söka skadestånd från flygbolaget. Mest för att det hela var djupt chockerande för deras son som enligt Henry fortfarande har svårt att sova.

På Facebook har Henry skrivit om händelsen och uppmanat folk att dela historien.


Läs också om mannen som blev utkastad från flygplanet – för att han ville gå på toaletten.

TV: Flygbolaget hade sålt för många biljetter – släpade ut man med våld

Kommentera
Kopiera länk
Dela