Kyle, 3, dog i bilolycka – nu varnar mamman för den vanliga missen

- 09/06/2017, 11:15
3-åriga Kyle dog i en bilolycka, nu varnar mamman Christine Miller för visa bilbarnstolar.
1 av 2

3-åriga Kyle dog i en bilolycka, nu varnar mamman Christine Miller för visa bilbarnstolar.

Facebook/TT

Bilbarnstolens säkerhet kan göra skillnad.
2 av 2

Bilbarnstolens säkerhet kan göra skillnad.

Facebook/TT

Säkerheten i bilen är en väldigt viktig fråga. Christine Miller vill nu dela sin sorgliga historia för att fler ska tänka till.

Att vara småbarnsförälder kan på många sätt vara stressigt, framför allt när man ska ge sig iväg på en biltur. Och det kan också vara farligt, om man inte känner till 

Enligt en ny rapport som publicerades i Journal of Pediatrics är 43 procent av barnen som dör i bilolyckor inte ordentligt fastspända. Amerikanskan Christine Miller fick lära sig om vikten av ett ordentligt bilbälte på ett fruktansvärd stt.

Christines son Kyle dog i en bilolycka för 12 år sedan, endast tre år gammal. Mamman tror att hennes son hade överlevt om sonen hade varit ordentligt fastspänd med ett fempunktsbälte. Nu delar hon med sig av sin historia för att hjälpa andra. 

Christine säger i ett inlägget på Facebook att hon önskade att någon hade varnat henne för farorna med bilbarnsstolarna och hur barn ska sitta fastspända. 

"Det skulle ha räddat hans liv. Det skulle ha räddat mig från att genomgå detta helvete. Jag skulle haft de senaste 12 åren fulla med härliga minnen med min vackra pojke, istället för 12 år av sorg och smärta" skriver hon i sitt inlägg på Facebook. 

Christine vill nu att andra ska dela hennes historia och meddelande om vikten av säkerhet för barn i bilar – vilka risker som finns. Facebook-posten har delats över 5 000 gånger och har snabbt nått mängder med gillamarkeringar. 


I slutet av sitt inlägg uppmuntrar hon människor som har unga barn eller känner någon med unga barn att tänka på barnets säkerhet och att man som förälder bör se över sin bilbarnstol. 

Hos Vårdguiden kan du läsa mer om hur ditt barn blir så säkert som möjligt i bilen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du en säker bilbarnstol?