Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Coca-Cola droppar Cola Zero – ersätts av en ny läsk

- 10/06/2017, 19:04 -

Coca-Cola släpper en ny version av den sockerfria varianten, och planerar att fasa ut Cola Zero till förmån för den nya.

Coca-Cola kämpar hårt för att etablera sig själva som ett "nyttigt" alternativ på den allt mer hälsofokuserade marknaden. Det gör att de nu släpper en ny version av sin sockerfria läsk, skriver The Sun

Den nya läsken är tänkt som en ersättare till populära Cola Zero och kommer heta Coke No Sugar. Det har tagit Coca-Cola fem år att ta fram receptet och enligt dem själva kommer den nya versionen smaka ännu mer likt originalet.

– Vi vill att det ska kännas som att dricka Coke No Sugar är det närmaste man kan komma "the real deal", säger Coca-Colas VD Roberto Mercadé.

Coke No Sugar kommer alltså vara tänkt att fasa ut Cola Zero i framtiden. 

Än så länge är det bara Mexiko som fått prova på den nya läsken i stor skala. Näst på tur kommer den lanseras i Nya Zeeland och Australien. Så det blir upp till dem att avgöra om Coke No Sugar kommer vara så likt som Coca-Cola själva påstår. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om Coca-Colas nya smak som ska hjälpa dig att bajsa mer. Du kan kolla mer i klippet under. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.