Nu hyllas den 12-åriga flickan för sitt hjältedåd. Hade hon inte varit så snabbtänkt hade kompisen kunnat råka riktigt illa ut.
1 av 2
Nu hyllas den 12-åriga flickan för sitt hjältedåd. Hade hon inte varit så snabbtänkt hade kompisen kunnat råka riktigt illa ut. - Foto: Flickr/TT
Flickan fördes till sjukhus med ett 25 centimeter långt skärsår, och behövde sedan opereras.
2 av 2
Flickan fördes till sjukhus med ett 25 centimeter långt skärsår, och behövde sedan opereras. - Foto: TT

12-åring räddade sin kompis – med hjälp av knep från Hunger games

Ibland kan böcker göra mer än att bara underhålla. I detta fall räddade ett knep från Hunger games en flickas liv.


12-åriga Megan Gething från Massachusetts i USA tycker om att läsa. Bland annat är Suzanne Collins Hunger games en favorit. Och tur är väl det – med hjälp av boken kunde hon nämligen rädda sin kompis ben efter en svår olycka.

Det var i början av juni som Megan och kompisen Mackenzie George lekte i vid ett träskområde. Men de båda var intet ont anande om att olyckan snart skulle vara framme.

Från ingenstans halkade nämligen Mackenzie i leran, och oturligt nog skulle hon ramla rakt in i en stålpump som skar upp ett 25 centimeter långt, och sju centimeter brett sår på hennes vad.

– Jag kände ingenting. Jag trodde jag bara hade stött in i någonting, men när jag drog upp benet såg jag att jag skurit mig. Då började jag skrika efter ambulans, säger hon till Gloucester times.

Genast började de andra kompisarna skrika i panik, men Megan agerade snabbt och proffsigt, och kunde improvisera ett tryckförband med hjälp av ett par shorts för att stoppa blödningen.

– Jag visste hur jag skulle göra då jag lärt mig tekniken av Hunger games. Det enda jag kunde tänka på var att hjälpa Mackenzie, fortsätter hon.

Samtidigt kunde en annan vän springa iväg och hämta sin pappa som befann sig i närheten. Han kontaktade i sin tur räddningstjänsten varpå Mackenzie kunde föras till sjukhus.

Tolv timmar senare kunde läkare operera benet, och som tur var slapp flickan undan både muskel- och nervskador. Enligt Gloucester times förväntar sig läkarna att Mackenzie kommer återhämta sig inom en månad.

Nu hyllar den skadade flickans föräldrar, Mackenzie för hennes heroiska insats.

– Megan var en riktig stjärna. Tacka gud att hon var där. Om inte hade vår dotter kunnat riskera livet, säger pappan Gregory.

Se mer: Nio personer skadade när slänggunga kollapsade

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du läst Hunger games?
Tack för din röst!