Alex såg något oväntat från fönstret.
1 av 4
Alex såg något oväntat från fönstret. - Foto: Privat
Hon fick nämligen syn på Henkes Turkiska Ullared.
2 av 4
Hon fick nämligen syn på Henkes Turkiska Ullared. - Foto: Privat
Alex Taghavi
3 av 4
Alex Taghavi - Foto: Privat
Nedim Ağgedik.
4 av 4
Nedim Ağgedik. - Foto: Privat

Alex var på semester i Turkiet – chockades av butikens namn

Efter tre dagar på semestern fick 21-åriga Alex syn på något hon absolut inte hade förväntat sig att se.


Efter tre dagar på sin semester i Side i Turkiet fick 21-åriga Alex Taghavi syn på något hon absolut inte hade förväntat sig. När hon stod på balkongen på hotellet såg hon nämligen Henkes Turkiska Ullared.

– Jag hade absolut ingen aning att det fanns Ullared i Turkiet. När jag såg det så skrattade jag ihjäl mig, vem kunde ana det egentligen? säger Alex till Nyheter24

Samma dag som Alex upptäckte butiken besökte hon även den, eftersom hon menar att det var ett måste. Dock köpte hon inget på butiken men menar att det fanns mycket fina grejer. 

– Men det var inte lika billigt som på Ullared men vi fick oss ett gott skratt i alla fall, säger Alex. 

Bildkälla: Privat

Mannen bakom Henkes Turkiska Ullared heter Nedim Ağgedik och har drivit butiken sedan år 2 000. När Nyheter24 når honom berättar han att allt började med att han hade en liten butik i Side dit det ofta kom svenskar. 

– Svenskarna brukade ofta prata om Ullared med mig, och eftersom svenskar är bra kunder kom jag på att jag kunde söka kontakt genom att skriva en lapp utanför butiken där det stod "Billigare än Ullared", berättar Nedmin för Nyheter24.

Det visade sig att hans taktik definitivt fungerade för idag driver han tre butiker med namnet Henkes Turkiska Ullared. Han har även tagit patent på namnet så att ingen annan butik kan heta samma sak i hela Turkiet. 

Bildkälla: Privat

Nedmin uppskattar att han sedan år 2 000 träffat runt två miljoner svenskar. Det har även lett till att han idag pratar i princip flytande svenska – trots att han aldrig bott i Sverige. 

På senare år har Nedims butik blivit rätt känd bland svenska turister och många söker sig dit som en "kul grej". Vill du besöka Henkes Turkiska Ullared kan kolla in deras Facebook-sida

Är du nyfiken på att ta reda på vilka varor som säljer bäst på svenska Ullared kan du kolla in det i videon under. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit på Henkes Turkiska Ullared?
Tack för din röst!