Bilderna är genrebilder och har inget med händelsen att göra.
1 av 2
Bilderna är genrebilder och har inget med händelsen att göra. - Foto: TT
Bilden har inget med händelsen att göra.
2 av 2
Bilden har inget med händelsen att göra. - Foto: TT

Familjen betalar bra för jobbet som nanny – det finns en läskig hake

Pengarna till jobbet är väldigt bra, men frågan är om det verkligen är värt det?


Att åka och jobba som au pair är ganska vanligt, och nu söker faktiskt ett par i Skottland en nanny och pengarna är ganska bra. 

Årslönen är hela 84 000 dollar, vilket är ungefär 730 000 i svenska kronor och man får 28 dagars semester. Men frågan är om det är värt det, för det låter ganska obehagligt. 

I annonsen skriver paret att de fått höra att deras hem är hemsökt och att fem stycken personer har lämnat jobbet bara de senaste åren. 

Bildkälla

Paret bor i en mindre villa och har två barn som är fem och sju år gamla, skriver News.

"Vi har bott i huset i nästan tio år. Vi fick berättat för oss att huset var 'hemsökt' när vi köpte det men vi köpte det ändå" står det bland annat i annonsen. 

"Fem nannys har slutat det senaste året, alla menade att övernaturliga händelser vad anledningen. Inklusive mystiska ljud, krossade glas och möbler som rört sig" 

Eftersom båda föräldrarna jobbar mycket hemifrån så kan personen som får jobbet komma att behöva vara ensam i huset, i upp till fyra nätter. 

Richard Conway är grundare av Childcare, där annonsens publicerades, och berättar för BBC att de blev överväldigade när de såg på annonsen. Men hoppas att familjen ska kunna hitta någon som kan hjälpa dem. 

TV: Ögonblicket när Julian hittar ett spöke i sin iPhone

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du våga söka jobbet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.