Tonåringarna skrattar åt drunknande mannen – lämnande honom att dö

I en fruktansvärd video går att se hur fem tonårspojkar, i åldrarna 14-16 skrattar åt den drunknande mannen, vars liv hade kunnat räddas.


En fruktansvärd video har cirkulerat på Facebook de senaste dagarna, i vilken det går att se hur Jamel Dunn, 32, kämpar för sitt liv i en damm i Florida i USA. Bakom kameran hörs röster från fem ungdomar, i åldrarna 14-16, som hånar mannen, bara sekunderna innan han dör.

"Ingen kommer hjälpa dig, korkade slyna", och "vi kommer inte att hjälpa dig", går det att höra.

Det var 12 juli som Dunns syster Simone Scott anmälde sin bror som försvunnen, och påbörjade en desperat jakt efter honom på bland annat sociala medier. Två dagar senare kunde polisen hitta hans kropp, uppspolad på stranden, skriver Buzzfeed.

Trots videobeviset, som går att se nedan, såg det till en början ut som att ungdomarna, som ännu inte blivit identifierade, faktiskt inte gjort något kriminellt.

Staten Florida saknar nämligen en så kallad "good samaritan law", alltså en lag som tvingar människor att på något sätt hjälpa till vid brott eller olyckshändelser.

– Tonåringarna var inte direkt involverade. De varken puttade eller lurade ner honom i vattnet, sa Yvonne Martinez, talesperson för den lokala polisstationen, då.

Nu har polisen dock ändrat inställning, och ska så fort de hittar ungdomarna åtala dem för att inte ha rapporterat ett dödsfall, något som räknas som ett mindre brott, men ändock är olagligt i delstaten.

Stadens borgmästar Henry Parrish II har hyllat beslutet att åtala ungdomarna för det han kallade en "isolerad händelse av outsäglig omänsklighet", skriver Buzzfeed.

Det är den sörjande systern som lagt upp videon på sin döende bror, på Facebook. Det är oklart hur hon tagit del av den. Nyheter24 vill varna för riktigt obehagliga bilder.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska det vara straffbart att inte ingripa när någon far illa?
Tack för din röst!