Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen efterlyser Victoria, 16 – har varit försvunnen i månader

Danska Victoria,16 har varit försvunnen sedan den 12 maj i år.
1 av 3

Danska Victoria,16 har varit försvunnen sedan den 12 maj i år.

Privat/Google Maps

Danska Victoria har varit försvunnen sedan den 12 maj i år.
2 av 3

Danska Victoria har varit försvunnen sedan den 12 maj i år.

Privat

Polisen efterlyser nu flickan.
3 av 3

Polisen efterlyser nu flickan.

Privat

Nyheter | 25/07/2017 14:50

"Victoria har tidigare lämnat boendet men alltid kommit tillbaka, men inte denna gång", skriver danska polisen i ett pressmeddelande.

Victoria Adelhaid Andersen är försvunnen, det har nu gått månader sedan försvinnandet i maj. Nu går Østjyllands polis ut med en efterlysning av den försvunna 16-åriga flickan, skriver Mx.dk.

Victoria har sedan en tid bott på institutionen Ny-Start-Markusminde utanför Aarhus i Danmark. Det är ett boende för ungdomar som av olika anledningar inte kan bo hemma.

Den 12 maj i år försvann hon och har varit borta sedan dess – varken polisen eller hennes mamma vet var hon är. Polisen i Danmark tror att hon frivilligt gett sig iväg, det ska inte varit första gången som hon lämnat skolan utan att säga till personalen. Dock har hon då alltid kommit tillbaka igen. 

Mamman till den 16-åriga flickan har fått mejl som påstås ska varit från den försvunna tonåringen. Polisen misstänker dock att det är någon annan som ligger bakom mejlen och att samma person har hjälpt Victoria att gömma sig, skriver danska Ekstrabladet. 

Bildkälla: Privat

Polisen går nu ut med en efterlysning i hopp om att hitta tonåringen och få information om var hon kan tänkas vara eller vem som har hjälpt henne. 

Enligt Ekstrabladet menar polisen att eftersom flickan är omyndig och placerad på ett särskilt boende så måste hon tillbaka dit. De misstänker inte att det har hänt henne något utan att hon lämnade boendet frivilligt.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.