Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han har 25 fruar och 145 barn – nu döms han för polygami

- 25/07/2017, 19:20 -

Två män från en radikal mormonsk sekt har dömts för polygami, varav en av dem hade så många som 25 fruar.

De två religiösa ledarna Winston Blackmore, 60, och James Oler, 53, dömdes efter en 25 år lång rättstvist för polygami. Det första utredningarna mot männen började redan under 1990-talet och har hittills kostat miljontals kronor, skriver Metro UK. 

De båda männen är högt uppsatta inom den radikala mormonska sekten Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saint. De kan nu dömas till fem års fängelse under kanadensisk lag. 

Winston Blackmore. Bildkälla: Fakimil Youtube

Blackmore hade vid tiden för sin dom 25 fruar och över 100 barn. Han kallade sina äktenskap för "himmelska" och han har heller aldrig nekat till de anklagelser han stått åtalad för. Enligt honom är domen en kränkning mot han trosfrihet. 

– Det enda jag gjort mig skyldig till är att leva efter min religion, det är allt jag kommer säga idag, och det har jag heller aldrig förnekat, sade han efter att domen fallit. 

Några av Winston Blackmores fruar. Bildkälla: Fakismil Youtube

Under den tolv dagar långa rättegången var ett av nyckelbitarna för att döma de båda männen en av Blackmores ex-fruar som lämnade sekten 2003. 

En tidigare ledare för sekten vid namn Warren Jeff, som även anses vara en profet, avtjänar en fängelsedom för att ha utnyttjat flera minderåriga eftersom han ansåg att de var han brudar, skriver Metro UK

Det är inte bara inom den här sekten som allt för unga flickor gifts bort, i spelaren under kan du se hur en 5-årig flicka räddas bara minuter innan hon gifts bort. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.