Söndag 1 Aug
Stockholm

Delade en bild på sin hund – för att sprida viktigt budskap

Bree lade ut en bild på sin hund.
1 av 3
Bree lade ut en bild på sin hund. Foto: Facebook (montage)
Tillsammans med sin middag.
2 av 3
Tillsammans med sin middag. Foto: Facebook
Bilden har nu fått över 200 000 delningar på grund av hennes enkla kommentar.
3 av 3
Bilden har nu fått över 200 000 delningar på grund av hennes enkla kommentar. Foto: Facebook

Bree Wiseman lade ut en söt bild på sin hund, nu har den fått över 200 000 delningar – på grund av en viktig anledning.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Bree Wiseman, 22, från USA lade ut en bild på sin pitbull sittandes på mattan i hennes vardagsrum på sin Facebook. Till en början kan det se ut som en vanlig söt djurbild, men när man läste Brees kommentar till bilden förstår man varför den fått över 250 000 delningar på Facebook, skriver Huffington Post.

"Till alla som säger att kvinnor blir våldtagna på grund av sin klädsel. Det här är min hund. Hans favoritmat är biff. Han är i ögonhöjd med min tallrik. Han kommer inte komma närmare eftersom jag sa 'nej'. Om en hund är mer uppfostrad än vad du är borde du omvärdera ditt liv. Dela gärna, min hund är bedårande.", skriver hon vid sidan av bilden. 

Bildkälla: Facebook

Den starka, men ändå, lätta jämförelsen mellan sexuella övergrepp och hennes hund gjorde att hennes inlägg snabbt blev viral. 

Bree själv säger att hon skrev inlägget med bakgrund av hennes egna upplevelser av sexuella övergrepp. För Huffington Post berättar hon om tanken bakom texten. 

– Om en fyraårig pitbull förstår ordet "nej" trots att han tittar på något som han vill ha så mycket att han bokstavligen dreglar, då ska vuxna människor förstå ordet "nej" oavsett hur den andra personen är klädd. Utseende ska inte spela någon roll när det kommer till sexuella övergrepp. Hur kommer det sig att ett djur förstår bättre än en stor del av den vuxna befolkningen? säger hon. 

Bildkälla: Facebook

Hon hoppas nu att hennes bild kan få fler att sluta skuldbelägga offer som utsatts för sexuella övergrepp eller trakasserier. 

– Den enda personen som ska skuldbeläggas vid våldtäkt är våldtäktsmannen. Det var deras beslut att våldta. Personer ska inte vara oroliga för hur de är klädda av rädsla för att bli våldtagna. Jag vill att personer ska se det här som ett problem och stå tillsammans mot "victim-shaming", avslutar hon.

Några andra som kämpar mot våldtäkt är de här pedofiljägarna. I videon under kan du se hur de tar en misstänkt våldtäktsman på bar gärning. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Håller du med Bree?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela