Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hon råkade läsa mannens sms – räddade barn från sexövergrepp

Nyheter | 04/08/2017 10:49

Kvinnan råkade läsa vad mannen i sätet framför henne skrev i ett sms. Det ledde till att polisen kunde ta honom.

Nyligen kunde två barn räddas efter att en passagerare på ett flygplan råkade läsa vad mannen framför henne skrev i ett sms. Kvinnan som räddade barnen kallas nu för hjälte av polisen. 

Kvinnan, en förskolelärare från Seattle i USA, skulle flyga till San Jose i måndags med Southwest Airlines. Av misstag råkade hon läsa vad mannen i sätet framför henne skrev i ett sms. I meddelandena skrev mannen om sexuella övergrepp, enligt myndigheter. 

Mannen hade en smartphone med en större skräm och förstorad text, vilket gjorde att kvinnan kunde läsa vad som skrev och ta bilder på meddelandena. Kvinnan varnade sedan flygbesättningen och en polis på flygterminalen kontaktades. 

Polisen tillsammans med FBI tog 56-åriga Michael Kellar på flygplatsen. Tillsammans med polisen i Seattle kunde de använda data och bevis från hans telefon och hitta 50-åriga Gail Burnworth i Tacoma som han skrev med, rapporterar Mercury News. 

Polisen har inte kommenterat hur Kellar och Burnworth känner varandra. Burnworth ska enligt polisen ha jobbat som barnvakt och kommit i kontakt med barnen så. 

TV: Tjejer om övergreppen av ridtränaren: "Skickade nakenbilder"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.