Sam skulle bada efter träningen och bets blodig av mystiskt djur.
Sam skulle bada efter träningen och bets blodig av mystiskt djur. - Foto: TT

Sam, 16, bets blodig av mystiskt havsdjur

Sam Kanizay tog ett dopp i havet när han plötsligt upptäckte att han blödde kraftigt från vaderna. Han åkte in på sjukhus strax efter.


Sam Kanizay, 16, skulle svalka sig i havet vid Melbourne efter sitt träningspass med fotbollsklubben. När han klev upp ut vattnet blödde han kraftigt och båda vaderna var täckta med blod. Blodflödet gick inte att stoppa och Sam och hans pappa Jarrod åkte till akuten. 

Han kände att benen domnade i vattnet, vilket han trodde berodde på ansträngningen från träningspasset. Sam fick antibiotika och smärtstillande på sjukhuset, men det är fortfarande oklart varför hans ben fortfarande blöder eller vad som skulle kunnat bitit honom. 

– Jag tänkte inte på att jag kunde blivit biten, säger han till The Age.

Sam fick stanna kvar på sjukhuset fram till måndagskvällen. 

Bildkälla: TT

Sams pappa gick tillbaka till stranden och vittjade med rått kött i vattnet. De insekter han fick in verkade vara någon typ av strandloppor. Insekterna har undersökts av marinbiologen Genefor Walker-Smith. Enligt henne är det någon typ av havsloppor, en typ av parasit som livnär sig på kött. 

Hennes teori är att Sam haft ett sår på benet och att lopporna dragits till honom. Däremot finns det ingen anledning att gripas av panik då han bara råkade befinna sig på fel plats vid fel tillfälle enligt Genefor. 

Fotbollsklubben Sam är med i har avrått alla spelare att bada i viken hädanefter. 

TV: Vad är det här? Mystiskt 15 meter långt ”slemdjur” hittat på strand

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinstlyft för Hemnet

Stort vinstfall för JM

Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

1 timme sedan
Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay ska stoppa kontodelare – åtgärder väntas

1 timme sedan
Det krisdrabbade Viaplay vill få stopp på delningen av konton – utvecklingen är inte hållbar, menar tv-bolagets vd. Till sommaren väntas omfattande åtgärder.