Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sam, 16, bets blodig av mystiskt havsdjur

Sam skulle bada efter träningen och bets blodig av mystiskt djur.
1 av 1

Sam skulle bada efter träningen och bets blodig av mystiskt djur.

TT

Nyheter | 08/08/2017 15:34

Sam Kanizay tog ett dopp i havet när han plötsligt upptäckte att han blödde kraftigt från vaderna. Han åkte in på sjukhus strax efter.

Sam Kanizay, 16, skulle svalka sig i havet vid Melbourne efter sitt träningspass med fotbollsklubben. När han klev upp ut vattnet blödde han kraftigt och båda vaderna var täckta med blod. Blodflödet gick inte att stoppa och Sam och hans pappa Jarrod åkte till akuten. 

Han kände att benen domnade i vattnet, vilket han trodde berodde på ansträngningen från träningspasset. Sam fick antibiotika och smärtstillande på sjukhuset, men det är fortfarande oklart varför hans ben fortfarande blöder eller vad som skulle kunnat bitit honom. 

– Jag tänkte inte på att jag kunde blivit biten, säger han till The Age.

Sam fick stanna kvar på sjukhuset fram till måndagskvällen. 

Bildkälla: TT

Sams pappa gick tillbaka till stranden och vittjade med rått kött i vattnet. De insekter han fick in verkade vara någon typ av strandloppor. Insekterna har undersökts av marinbiologen Genefor Walker-Smith. Enligt henne är det någon typ av havsloppor, en typ av parasit som livnär sig på kött. 

Hennes teori är att Sam haft ett sår på benet och att lopporna dragits till honom. Däremot finns det ingen anledning att gripas av panik då han bara råkade befinna sig på fel plats vid fel tillfälle enligt Genefor. 

Fotbollsklubben Sam är med i har avrått alla spelare att bada i viken hädanefter. 

TV: Vad är det här? Mystiskt 15 meter långt ”slemdjur” hittat på strand