Amanda, 23, äter 30 olika mediciner – är kåt hela tiden

- 15/08/2017, 11:08
Amanda lider av en sällsynt sjukdom.
1 av 4

Amanda lider av en sällsynt sjukdom.

Shutterstock/Faksimil Youtube

Där hon känner sig sexuellt upphetsad konstant.
2 av 4

Där hon känner sig sexuellt upphetsad konstant.

Faksimil Youtube

Men det är inte på något sätt njutningsfullt för Amanda.
3 av 4

Men det är inte på något sätt njutningsfullt för Amanda.

Faksimil Youtube

Utan det orsakar henne stor smärta dagligen.
4 av 4

Utan det orsakar henne stor smärta dagligen.

Shutterstock

Amanda McLaughlin lider av en sällsynt, och smärtsam, sjukdom som gör att hon är konstant upphetsad.

För många är det härligt och pirrigt att vara kåt, men för 23-åriga Amanda McLaughlin är det istället en pina. Hon lider nämligen av den mycket ovanliga sjukdomen persistent genital arousal disorder (PGAD).

PGAD innebär att personen känner det som att de hela tiden är på gränsen till att få en orgasm, men aldrig når den. Sjukdomen känns, tvärt emot vad många tror, inte njutningsfull utan är snarare väldigt smärtsam. 

Amanda diagnostiserades med sjukdomen år 2013, men utvecklade den under puberteten. Hon berättar i en dokumentär på BBC att hon onanerade betydligt mer än en vanlig tonåring när hon var 15 till 18. Hela hennes familj trodde till slut att hon var sexmissbrukare. 

Därför kände alla i familjen en stor lättnad när det slutligen fastslogs att Amanda led av den ovanliga sjukdomen. Men det förändrade stora delar av hennes liv för alltid. 

Bildkälla: Faksimil Youtube

Amanda måste bland annat undvika så kallade "triggers", så som att åka bil på skumpiga vägar eller föra in en tampong. Hon går också på över 30 olika mediciner för att dämpa smärtan i magen och blodstockningen som uppstår som en följd av sjukdomen.

Idag bor Amanda med sin partner Jojo som hon träffade för ett år sedan. Hon beskriver det som att det var "kärlek vid första ögonkastet". Men även här påverkar hennes sjukdom vardagslivet. 

I förhållandet känner Amanda att hon inte vill böna och be sin partner om sex eftersom det får henne att känna sig oönskad. Men sex hjälper inte alltid mot smärtan hon känner, och hon är rädd att hennes partner ska börja känna att sex blir ett tvång. 

Bildkälla: Faksimil Youtube

Hittills finns inget botemedel för sjukdomen, men Amanda och andra som lider av den önskar att det ska läggas mer resurser på att försöka hitta en metod som hjälper. 

– Om jag inte hade haft den här sjukdomen hade mitt liv sett helt annorlunda ut. Om jag inte hade känt konstant smärta hade jag kunnat ha ett jobb, köra bil, jag vill ha barn i framtiden.

– Om jag kunde gå resten av mitt liv utan att få en enda orgasm hade det varit värt det, säger Amanda i dokumentären

I spelaren under kan du se varför sex svenska tjejer valt att inte ha sex. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tycker du om att vara kåt?