Tisdag 20 Apr
Stockholm

Kim Walls kläder ännu försvunna – polisen vädjar efter hjälp

Kim Wall jobbade som frilansjournalist och blev 30 år gammal.
Kim Wall jobbade som frilansjournalist och blev 30 år gammal. Foto: TT/Wikimedia

Polisen är beroende av att hitta fler fynd för att kunna driva utredningen framåt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är på dagen två veckor sedan som den 30-åriga svenska journalisten Kim Wall anmäldes försvunnen. Detta efter att inte ha kommit hem efter det reportage hon skulle göra om ingenjören och uppfinnaren Peter Madsens egenbyggda ubåt.

I måndags hittades en torso, alltså överdelen av en kropp, nära danska ön Amager och i onsdags morse bekräftade polisen: Det är Kim Walls kropp som har hittats.

Förutom att kroppsdelar har avlägsnats medvetet, är mordet ett mysterium. Enligt åklagare Jakob Buch-Jepsen kommer Peter Madsen häktas misstänkt för mord och brott mot griftefriden senast 5 september, uppger TT via SVT.

Madsen själv nekar till brott men menar att det hände "en olycka" på båten och att han därför begravde Kim Walls kropp till havs.

Och alla pusselbitar finns inte på plats. Den danska polisen har ännu inte hittat Kim Walls kläder. Varken på torson eller på båten, där man har hittat hennes blod.

 Nu söker dykare i Öresund och längs standkanten på Amagers kust.

– Men man letar i princip i det mesta av Kögebukten, säger Jens Møller, förundersökningsledare vid Köpenhamnspolisen, till Ritzau.

Nu uppmanar polisen allmänheten, i synnerhet cyklister, båtfolk och andra människor som rör sig i området, att hålla ett extra öga.

Vid upplysningar som tros vara intressanta ska man kontakta polisen.

Att hitta resterande kroppsdelar är dessutom avgörande för att utredningen ska komma till ett slut. Detta för att ta reda på den faktiska dödsorsaken.

– Om man inte hittar de sista delarna, och torson inte ger så många upplysningar om vad som hänt, så handlar det om att ha konkreta bevis och en indiciekedja som kan styrka vad som hänt, säger Frank Jensen, tidigare operativ chef vid danska underrättelsetjänsten, till TV2 enligt SVT.

Vill du ha koll på vad som har hänt? Kolla in videon om det så kallade ubåts-dramat: 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera
Kopiera länk
Dela