Magnus modiga video har setts av hundratusentals

"Jag använder min historia till att inspirera andra. Jag vill verkligen att vi ska förstå att vi kan förändra världen till det bättre."


30-årige Magnus Jackson Krogh från Brumunddal i Norge är inte bara bloggare, författare och föreläsare.

Han är även väldigt modig.

I måndags förra veckan lade han upp en ärlig video på sin Facebooksida. Fysiskt naken och psykiskt blottad berättar han om sin självbild, om hatet mot sig själv som ung. Den nu hyllade videon har i skrivande stund setts av över 180 000 människor.

Magnus önskar att vi kunde prata mer om dålig självkänsla eftersom det är så många som lider av det.

– Att ha dålig självkänsla går ut över mat och sömn, sådant som är grundläggande för ett bra liv. Vi har också ett samhälle som förväntar sig mycket av oss. När du kämpar med dåligt självförtroende är det nästan bara ett jobb i sig att möta samhället, jobbet och skolan, berättar Magnus för Nyheter24 och fortsätter:

– Jag har känt av dålig självkänsla under mitt vuxna liv, och nu var det dags att tala högt om det.

Bild: Privat

Reaktionerna och delningarna på Magnus video har varit många. Kommentarsfältet är fullt av hyllningar och den senaste veckan har han fått tusentals meddelanden. Han är fortfarande i full gång med att svara på alla meddelanden.

– Jag är stolt och glad över alla som skriver till mig. Det krävs mycket för att våga dela med sig av sina historier. Jag blir lite mållös. Samtidigt ser jag att det jag säger (i videon, reds. anm)  hjälper någon där ute, säger Magnus.

Magnus har själv haft problem med dålig självkänsla som barn, bland annat för att han var kort, sin adhd-diagnos och att han upplevde att han inte var som alla andra.

Idag arbetar Magnus med självbild hela tiden – både sin egen och andras. I fyra år har han föreläst om självbild, självförtroende och självbehärskning.

– Jag använder min historia till att inspirera andra, små som stora. För jag vill verkligen att vi ska förstå att vi kan förändra världen till det bättre. Alla har fått något speciellt, och jag lär folk inse det, eller åtminstone reflektera över det, säger Magnus till Nyheter24.

Se Magnus hyllade video i spelaren ovan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Har du haft dålig självkänsla?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här är svenskarnas julfavoriter på Systembolaget – de dryckerna är de mest köpta

Skottlossning i trapphus i Malmö

Polisen larmades på lördagsmorgonen om höga smällar i en trappuppgång i Augustenborg i Malmö, skriver polisen på sin hemsida. På plats hittades sedan skotthåll i trapphuset.

Örebro: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Larm om brand i byggnad", skriver polisen på sin hemsida.

Ukrainska soldater vinterrustar – med handvärmare

1 timme sedan
I Ukraina är vintern här – den andra i ordningen under Rysslands pågående anfallskrig. Men inför årets krigsvinter är soldaterna bättre förberedda på kylan, anser läkaren "Osmak", som driver ett fältsjukhus nära Bachmut. Många av grabbarna som kommer in har handvärmare under sina kläder och i sina handskar, säger han.

Örebro: Polisen rapporterar om sammanfattning natt

1 timme sedan
"Nedan följer ett urval av nattens händelser från polisområde Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

S: M är "irrelevanta" – ingen huvudmotståndare

1 timme sedan
Socialdemokraterna pekar inför EU-valet enbart ut SD som sin främsta rival, skriver DN. I de senaste valen har S sett både M och SD som huvudmotståndare, men den här gången finns inte Moderaterna med.