Simone visste inte att hon var gravid – märkte det efter åtta månader

- 29/09/2017, 10:22 -

När mensen inte kom gjorde Simone ett graviditetstest. Några veckor senare föddes hennes son Conrad.

Under åtta månader hade danska Simone Hougaard Andersen ingen aning om att hon var gravid. Hon gjorde ett graviditetstest när mensen inte kom och 23 dagar senare föddes sonen Conrad

Det är danska TV2 som skrivit om då 19-åriga Simone som var gravid utan att veta om det. Simone blev förvånad när hon fick reda på att hon fick reda på nyheten eftersom hon hade ätit p-piller under tiden. Det var när hennes mens plötsligt uteblev som hon bestämde sig för att göra ett graviditetstest – och det var positivt. Då var det den 2 december, och på juldagen föddes hennes son.

Hon hade gått upp några kilo, men det var inget hon tänkte på och någon gravidmage syntes inte. Men efter åtta månader började det synas mer och mer och hon blev trött och fick ont i ryggen. 

Bildkälla: Blogg SonofaYoung

Simone och hennes pojkvän Jacob hade ingen stabil ekonomi och hade precis flyttat ihop. Deras första tanke var abort, men efter ett besök hos läkaren fick paret reda på att det var för sent. Läkarna menar att graviditeten inte syntes för att barnet hade legat in mot Simones rygg. 

Simone var även orolig över att barnet skulle ha några skador då hon hade druckit alkohol, men det visade sig som tur var att han inte hade det. Det var den 2 december förra året som hon gjorde testet och i början av januari skulle hon föda. Men redan den 25 december blev Simone mamma åt lille Conrad. 

För att få berätta sin historia och stoppa alla spekulationer i Randers där hon bor så startade hon sin blogg SonofaYoung där hon nu skriver om sin vardag om hur livet som ung mamma är. 

TV: Hon är Australiens yngsta mamma – gravid med sitt andra barn

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.