Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tidigare FBI-agent om masskjutningen: Det här kan vara motivet

- 04/10/2017, 13:03

TT

Minst 59 personer har dött och över 500 skadats i masskjutningen, som är den ​dödligaste masskjutningen någonsin i USA:s historia. ​

Strax efter 22-tiden på söndagskvällen gick Stephen Paddock till attack mot de 22 000 personerna i publikhavet på countryfestivalen Route 91 Harvest Festival i Las Vegas. Minst 59 personer har dött och över 500 skadats i masskjutningen, som är den dödligaste masskjutningen någonsin i USA:s historia. 

I hotellrummet på Mandalay Bay Casino, där Paddock hade låst in sig, fann polisen 23 stycken vapen. Men motivet är fortfarande oklart. 

Paddock beskrivs nämligen som en person utan starka politiska eller religiösa åsikter, och enligt FBI har de inte hittat några kopplingar till utländsk terrorism.

En tidigare anställd på FBI, Jim Clemente, har under sin karriär profilerat många brottslingar. Han menar att det kan finnas flera faktorer till att Paddock utförde attacken. 

– Vissa större saker kan ha utlöst handlingen. Kanske en stor förlust, skada eller om han upptäckte att han hade en dödlig sjukdom, menar Jim Clemente.

Clemente säger att en så kallad psykologisk obduktion kan vara nödvändigt. Då kan experter hitta missbildningar eller neurologiska störningar i hjärnan, skriver danska Metroxpress

Clemente påpekar också att genetik kan vara en orsak, då Paddocks pappa var en välkänd bankrånare och blev gripen när Paddock var sju år gammal. I en efterlysning efter fadern beskrevs han som "psykopatisk" och "väldigt farlig" av FBI. 

TV: Här är polisens obehagliga bilder inifrån Las Vegas-skyttens hotellrum

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.