Faderskapstestet visade en annan pappa.
Faderskapstestet visade en annan pappa. - Foto: TT

Faderskapstestet visade fel pappa – av helt sjuk anledning

Den 34-åriga pappan trodde först att fertilitetskliniken förväxlat hans sperma med någon annans – men anledningen visade sig vara ännu galnare.


Ett amerikanskt par från Washington skrämdes rejält efter ett faderskapstest. I samband med ett blodprov fick sig den 34-åriga pappan en rejäl chock då barnets blodtyp varken stämde överens med pappans eller mammans.

Eftersom paret tidigare haft problem med att skaffa barn och behövt vända sig till en fertilitetsklinik anade de rejäla oråd... Hade pappans sperma förväxlats med någon annans?

Nej, så var inte fallet, men förklaringen till de olika blodtyperna var en helt annan – och betydligt mer udda. Pappan hade nämligen fötts med en sällsynt genetisk avvikelse som kallas mikrochimärism, skriver BuzzFeed.

Med andra ord har pappan sedan födelsen burit på sin tvillings gener, och hans DNA från saliv visade något helt annat än de motsvarande generna från mannens sperma.

Enligt en studie tros en av åtta graviditeter starta med tvillingar, men resulterar i ett foster istället för två. Ibland kan celler från missfall absorberas av den överlevande tvillingen i livmodern. Det här är dock första gången i historien som en sådan händelse ska ha lurat ett faderskapstest, skriver The Independent.

– Till och med genetiker är bortblåsta av det här, säger Barry Starr, en genetiker vid Stanfords universitet till BuzzFeed.

TV: Mamman visar upp nio månader graviditet på nio sekunder

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du pappa?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Förtroendet för regeringen ökar

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.