Torsdag 27 Jan
Stockholm

Kunder som handlat på Zara har hittat meddelanden i kläderna

Flera personer som har handlat på butiken Zara har hittat meddelanden i fickorna från arbetare.
1 av 2
Flera personer som har handlat på butiken Zara har hittat meddelanden i fickorna från arbetare. Foto: TT
2 av 2

Flera personer som har handlat på butiken Zara har hittat meddelanden i fickorna från arbetare.

Kommentera (88)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Zara är en av de mest framgångsrika klädkedjorna i världen, och har idag över 2 000 butiker, i 88 länder. Men kedjan har hamnat i blåsväder flertal gånger genom åren. 

Nu händer det igen. 

Den här gången har flera kunder som har handlat på Zara i Istanbul, Turkiet, hittat handskrivna lappar i kläderna. Lapparna har ett minst sagt skrämmande budskap, och ska vara från de som tillverkat kläderna och som hävdar att de inte får betalt. 

"Jag tillverkade den här varan du ska köpa, men jag fick inte betalt för den." ska det ha stått på lapparna. 

Arbetarna ber kunder att backa deras kampanj för att pressa klädkedjan att betala ut deras löner samt för att de ska få bättre arbetsvillkor, skriver Independent. 

Bildkälla: TT

Personerna var anställda av Bravo Tekstil, en tredjepartstillverkare, som stängdes över bara en natt. Bravo Tekstil ska ha varit skyldig dem flera månaders lön, enligt meddelandena som hittats i kläderna.

Zara är en del av klädjätten Inditex och de ska nu enligt uppgifter jobba med förslag om att skapa en fond, för att arbetarna bland annat ska kunna få sina löner.

– Den fonden skulle täcka obetalda löner, uppsägningar, oanvända semesterdagar och avgångsvederlag för arbetstagare som anställdes när fabriken lades ner plötsligt i juli 2016. Vi är fast beslutna att hitta en snabb lösning för alla som påverkas, sa talespersonen från Inditex till Independent.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du handlat på Zara?
Tack för din röst!
Kommentera (88)
Kopiera länk
Dela