Fredag 14 Maj
Stockholm

Polisbil felparkerade – fick böter av parkeringsvakt

Bilden visar en polisbil och en parkeringsvakt
1 av 3
Det var i söndags i Danmark som den här något ovanliga händelsen utspelade sig. Bilderna är dock från andra tillfällen. Foto: TT Nyhetsbyrån
Bilden visar blåa sirener på en polisbil.
2 av 3
När några lokala poliser kom tillbaka till sin bil från ett uppdrag fick de syn på något som de nog inte hade väntat sig. Foto: TT Nyhetsbyrån
En parkeringsvakt skriver något på en dator.
3 av 3
På bilens vindruta satt nämligen en p-bot – på 750 danska kronor, vilket motsvara cirka 1 000 svenska kronor. Foto: TT Nyhetsbyrån

När de danska poliserna kom tillbaka till sin bil fick de syn på en fet p-bot på motsvarande 1 000 kronor som satt i fönsterrutan.

Kommentera (19)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i söndags i den nordöstra delen av ön Själland i Danmark som den här något ovanliga händelsen utspelade sig. När några lokala poliser kom tillbaka till sin bil från ett uppdrag i stadsdelen Espergærde i Helsingør fick de syn på något som de nog inte hade väntat sig.

På bilens vindruta satt nämligen en p-bot – på 750 danska kronor, vilket motsvara cirka 1 000 svenska kronor, skriver danska Helsingør Dagblad.

Blåa polissirener. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Det visade sig att poliserna hade parkerat sin polisbil på en gästparkeringsplats som tillhörde en lokal pizzeria.

Enligt lag får faktiskt polisen bryta mot parkeringsregler om de är ute på uppdrag, skriver tidningen.

Men det hade inte parkeringsvakten som utfärdade boten förstått. Hen konstaterade istället att polisen inte befann sig varken på pizzerian eller att polisbilen hade ljussirenerna påslagna. Parkeringsvakten konstaterade vidare att det heller inte var något på gång i närheten som krävde en polisinsats.

Så efter tre minuter lappade parkeringsvakten polisbilen, helt enkelt.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Polismyndigheten i Nordsjälland kontaktade efter upptäckten av boten det privata parkeringsföretaget för att ta reda på vad det var som pågick.

Men Dennis Balswel, chef för "Din parkering", slog ifrån sig polisens invändningar och hävdade att parkeringsvaktens agerande inte bröt mot mot företagets regler. Eftersom det inte fanns något uppenbart akut behov för polisen att stå på parkeringsplatsen var det därför inte heller okej att bryta mot parkeringsreglerna.

Parkeringsföretaget valde dock ändå att riva p-boten efter att polisen kontaktat dem, skriver Helsingør Dagblad.

Har du fått en p-bot någon gång?
Tack för din röst!
Kommentera (19)
Kopiera länk
Dela