Tisdag 20 Apr
Stockholm

4 hemska fall där seriemördare fortfarande går fria

Här är fyra fall där seriemördaren inte fångats.
Olösta fall. Foto: Polisen/Shutterstock

Även om vi inte gillar att tänka på det så finns det en hel del seriemördare som polisen faktiskt aldrig lyckats fånga. Här är 4 av dem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den största skräcken. Seriemördare som fortfarande kan vara på fri fot. Här är 4 seriemördare som polisen aldrig fick tag på. 

Vi får hoppas att de gör det. En dag. 

Mystiska drunkningsolyckor i USA

Sedan slutet av 90-talet har runt 40 högskoleelever dött i drunkningsolyckor I USA. Alla offer var män, flera av dem var populära och sysslat med idrott. 

Två pensionerade detektiver, Kevin Gannon och Anthony Duarte, tror att alla var utvalda, drogade och slängda i vattnet för att det skulle se ut som en olycka eller självmord. Detta efter att de undersökt Patrick McNeill som "drunknade" 1997. 

Efter att ha tittat på Patricks kropp och upptäckt att han inte drunknade av en olycka så ändrades dödsorsaken från olycka till mord. 

En behaglig sak var att i flera av fallen så hittade Kevin och Anthony och ”en glad smily” sprejad i gult på ett träd eller någon yta nära brottsplatserna.

– Vi tror att gärningspersonerna eller personen lämnat specifika ledtrådar till oss eller andra som ger uppmärksamhet till dessa drunknings "olyckor", säger Kevin till Abc news.

2008 hade Kevin och Anthony lyckats titta på 89 av "olyckorna" men var tvungen att lägga ner undersökningarna eftersom att de inte hade tillräckligt med resurser. Ännu är det ingen som lyckats lösa fallen, skriver ABC news.

Åtta mördade kvinnor utan gärningsman

Jefferson David Parish mord
De åtta mördade kvinnorna. Bildkälla: FBI

Mellan åren 2005 och 2009 blev åtta kvinnor mördade i Jefferson David Parish i Jennings, Louisiana, USA. Alla offren hade kopplingar till droger och prostitution, och ska antingen ha blivit strypta eller fått halsen avskuren. Alla offren kände också varandra. 

En strippklubbsägare, en kusin till ett av offren och två andra ska ha gripits men släppts på grund av brist på bevis. 

Rykten går om att poliserna i staden ska ligga bakom morden. Att flera poliser ska ha hafts sex med kvinnorna och att de därför inte fångat någon gärningsman, skriver Rollingstone

Homosexuella män mördade

Rainbow maniac
Bildkälla: TT

Mellan 2007 och 2008 blev 13 homosexuella män i åldrarna 20 till 40 mördade i São Paolo i Brasilien. Flera av dem hade blivit skjutna i bakhuvudet med ett 38-kaliber vapen.

Männen mördades i en park som är känd för att vara en mötesplats för homosexuella män. En polis anhölls för morden men nekade och blev aldrig dömd. Gärningsmannen fick smeknamnet "Rainbow maniac" och tros fortfarande vara på fri fot, skriver The Guardian

Nio strypta kvinnor

Nio mörkhyade kvinnor har mellan 2005 och 2011 hittats strypta till döds, nakna och i illa skick längst vägen Seven Bridges Road i Carolina, USA. 

Polisen ser samband mellan dödsfallen och tror att det rör sig om en seriemördare. En seriemördare ingen lyckats gripa. 

Antwan Pittman dömdes för mordet på 28-åriga Taraha Nicholson 2011 och många tror att han även är skyldig till flera av morden. 

Men han har inte dömts och det finns en risk att en seriemördare fortfarande går på fri fot, skriver CNN.

TV: Peter Madsen skickade mordplaner i sms till sin älskarinna

Vill du läsa mer om seriemördare? HÄR kan du läsa om 15 sjuka fakta om seriemördare. Om du vågar...

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du läst om någon av mördarna tidigare?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela