Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bil har kört in i folkmassa i Tyskland – tre uppges vara döda

Nyheter | 07/04/2018 16:44

Enligt uppgifter ska flera ha dödats i Münster, Tyskland, efter att en lastbil kört in i en folkmassa. Ett trettiotal ska vara skadade.

En mindre lastbil har kört in i en folkmassa i den tyska staden Münster. Enligt uppgifter ska tre personer ha dött och upp emot 30 personer ska ha skadats, skriver tyska tidningen RP online. 

Bilen ska ha kört in på ett litet torg där personer satt i vårsolen.  

Munster
Bildkälla: Twitter

Myndigheter har bekräftat att föraren tog sig eget liv efter händelsen genom att skjuta sig själv. Polisen ska ha spärrat av hela området och letar efter eventuella sprängämnen och andra gärningspersoner, skriver RP online.

Tyskland attack
Bild tagen av en privatperson. Bildkälla: Twitter

I tyska medier spekuleras det kring att det kan röra sig av en attack och myndigheter sägs hantera situationen som sådan. I ett uttalande sa tyska polisen så här: 

" Först och främst är vi i sorg för offren och de skadade. Lyckligtvis har vi hittills alltid kunnat förhindra planerade dåd och attacker i förväg, men tyvärr inte denna gång."

De varnar också personer i närheten att hålla sig borta. 

"Undvik området kring Kiepenkerl, vi är där."

Artikeln uppdateras.

Läs också: De var först på plats efter terrordådet – hjältarna berättar

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit i Tyskland?