Lördag 2 Jul
Stockholm

Kelly mördade sin älskare – tros ha serverat honom på grillfest

Misstänkt seriemördare och kannibal
Kelly Cochran mördade sin man och sin älskare – anklagas nu för nio andra mord. Foto: Lake County Sheriff’s Office/Investigation Discovery/Iron RIver Police (Montage)

Kelly M. Cochran har dömts till livstids fängelse som skyldig till två mord. Dels på sin man och dels på sin 51-årige älskare. Nu anklagas hon för fler mord och för att ha serverat sin älskare som mat på en grillfest i dokumentären "Dead north".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Historien om den 34-åriga mördaren Kelly M. Cochran är lika delar obehaglig som den är fascinerande. Det hela känns som taget från en skräckfilm.

Kelly tros ha mördat fler personer än de två mord hon dömts för. Bild: Lake County Sheriff’s Office

Hon sitter just nu dömd till 65 års fängelse för morden på sin man Joe Cochran och sin älskare Chris Regan. Men hennes familj tror att hon kan vara skyldig till fler mord. Upp till nio stycken faktiskt. De tror också att Kelly tillagade sin älskare Chris och serverade honom på en grillfest hon hade tillsammans med sina grannar.

Ett av morden var på hennes 37-årige make Joe och det skedde 2016 i deras gemensamma hem i staden Hobart i den amerikanska delstaten Indiana. Mordet skedde via en dödlig dos heroin som polisen först misstänkte handlade om en överdos – men som senare visade sig vara ett mord.

Kelly mördade sin man med hjälp av en överdos heroin. Bild: Faksimil Investigation Discovery

När Kelly Cochran utreddes för mordet på sin man blev polisen varse om att hon också var den sista personen som sett 51-årige Chris Regan vid liv sedan han försvann 2014. Under utredningens gång kom polisen fram till att Kelly hade mördat 51-åringen tillsammans med sin man, skriver brittiska Metro.

Det hela handlade om en sjuk överenskommelse paret hade – att de tillsammans skulle mörda alla som varit en del i parets utomäktenskapliga affärer. Därför sköt paret och styckade Chris Regans kropp för att sedan gömma hans kroppsdelar i delstaten Michigan.

En affisch från Iron River Police efter Chris försvinnande.

I en ny dokumentär vid namn "Dead north" delar Kellys bror Colton Gaboyan med sig av misstankar om att hon kan ha mördat nio stycken offer i delstaterna Indiana, Michigan, Tennessee och Minnesota. I dokumentären träffar vi också polischefen Laura Frizzo som till slut kunde gripa den 34-årige mördaren. 

Frizzo berättar att mordet på Chris Regan hade blivit ett "cold case" trots att misstankarna tidigt hade riktats mot Kelly M. Cochran. När Kellys mans död utreddes kom polisen fram till att de tidiga misstankarna hade stämt och att Kelly nu hade mördat sin man som "hämnd för mordet på Chris Regan".

Det var Kelly själv som ledde polisen till platsen där Chris Regans huvud hade begravts i skogen Upper Peninsula i Michigan. 

Polischefen Frizzo delar med sig av sina upplevelser i dokumentären "Dead north". Bild: Faksimil Investigation Discovery

Så här säger polisen Laura Frizzo i dokumentären där hon beskriver Kelly som "ren ondska" och en potentiell seriemördare med kannibaliska-tendenser.:

 – Jag är tacksam för att rättvisa kunde skipas för Chris Regan, men jag tror verkligen att det finns fler offer där ute. Med nya ledtrådar hoppas jag att den här serien åter kan rikta uppmärksamhet på det här fallet och tillåta mig att avsluta den utredning jag påbörjat.

En sak kan dock ställa till det för eventuella rättsliga påföljder. Som en del av erkännandet, och åtalet, av de två morden utlovades Kelly Cochran att inte kunna bli dömd för ytterligare mord i delstaten Indiana.

En dokumentär fylld med misstänkt kannibalism och jakten på en misstänkt seriemördare. Bild: Faksimil Investigation Discovery

"Dead north" är en dokumentärserie i två delar som sänds via Investigation Discovery den 28 och 29 maj. Se trailern i spelaren ovan.

Läs också om 5 kannibaler som berättar hur människokött smakar – eller läs om en kannibal som lämnade likdelar hos polisen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.  

Har du hört talas om något så sjukt tidigare?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.