Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bankomaten slutade fungera – 156 000 kr uppätna

Nyheter | 24/06/2018 19:19

En nyligen påfylld bankomat slutade plötsligt fungera. Kamerorna visade inga tecken på vandalism, så teknikerna var inte beredda på vad de hitta.

En bankomat i Indien slutade plötsligt fungera. Efter några dagar tillkallades tekniker, och när de till slut kom fram och öppnade upp bankomaten blev de överraskade, det skriver Reuters.

De möttes av sönderbitna sedlar värda ungefär 156 000 kronor. Bredvid pengarna låg en död råtta som på något sett lyckats smita förbi säkerhetskamerorna när den kröp in i bankomaten. Bankomaten hade fyllts på med nya sedlar bara dagen innan den slutade fungera.

– Bankomaten var ur funktion i några dagar, men när våra tekniker öppnade upp den var vi alla chockade över de sönderbitna pengarna och den döda råttan, säger Chandan Sharma, filialchefpå banken SBI. Han fortsätter:

– Vi har påbörjat en undersökning och kommer att ta till åtgärder för att det här inte ska förekomma igen.

Bankomat med sönderbitna sedlar.
Teknikerna mötte sönderbitna sedlar när de öppnade upp bankomaten. Bildkälla: Youtube

SBI är Indiens största bank med mer än 50 000 bankomater runtom i landet. De flesta bankomater har en kamera installerad för en ökad säkerhet.

En inspektion av säkerhetskameran på bankomaten råttan tog sig in i, visade inga spår av att den. Av de 2.9 miljoner rupier (377 958 kr) som fanns i bankomaten, så fanns 1.7 miljoner rupier kvar (221 559 kr).

Men sedlar värda upp till 1.2 miljoner rupier (156 389 kr) blev förstörda. Fotografier tagna av en lokal reporter efter att bankomaten öppnades visade fragment av grå och lilafärgade sönderbitna sedlar. Polisen tror att råttan kröp in genom ett kabelhål på baksidan av bankomaten.

TV: Här är 5 personer som blivit dödade av sina egna husdjur

Har du hört något liknande förr?