Fredag 21 Jan
Stockholm

17-åring fick allvarliga brännskador – efter kontakt med växt

En man som bränts av lokaväxter
Brandskadad man och en lokaväxt. Foto: GoFundMe/Wikimedia

En ung man från Virginia har fått ​extrema brännsår i ansiktet och på sin arm efter att kommit i kontakt med den mystiska växten på sitt arbete som trädgårdsmästare, skriver Fox News.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Alex Childress, 17, fick andra och tredje klassens brännsår efter att, ovetandes om farorna, ha burit på giftig växt. Skadorna uppstod efter att han varit på sitt jobb som trädgårdsmästare. Childress trodde att växten var ogräs och att det var hans jobb att ta bort den.

Men den här speciella typen av blomma kan ge dig allvarliga brännskador om du kommer i kontakt med växtens sav.

Alex Childress brände sig efter att ha jobbat i en trädgård och burit på den farliga växten. Bildkälla: GoFundMe

Childress pappa, Justin Childress, säger att hans son sagt till honom att han bränt sig i solen.

– Det yttersta hudlagret på hans vänstra sida av ansiktet var i stort sett borta, och det såg lite ut som att han bränt sig i solen och att det värsta redan flagnat bort, säger Justin, enligt Fox News.

Men Childress mamma som jobbar som undersköterska såg att något inte stämde och tog in sin son till sjukhuset för att undersökas. Och det var mycket riktigt som hon trodde, han hade blivit bränd av björnloka.

De trodde först att det var en solbränna, men Alex mamma som jobbar som undersköterska tog honom till sjukhuset. Bildkälla: GoFundMe

Det var innan Childress skulle börja college som han bestämde sig för att ta ett extra jobb som trädgårdsarbetare. Tanken var att tjäna lite fickpengar innan första terminen på skolan Virginia Tech började. 

Nu har familjen startat en insamling för att hjälpa Childress med sina skador. Pappa Justin har delat insamlingen på sin Facebooksida och där förklarar tonåringen hur han fick sina skador. Han skrev att han "ovetandes klippte ner och bar iväg ett stort knippe av växten" och på det sättet fick han sina allvarliga brännskador.

Han fortsätter förklara i Facebook-inlägget:

"Jag blev inlagd på intensivvård för brännskador och fick behandlingar i tre dagar. Men jag har fortfarande daglig sårvård som kräver att vidga upp såren för att ta bort död hud och vävnad".

Målet med insamlingen är att samla in 10 000 dollar, och enligt Childress ska han använda pengarna till att betala sin skolgång och sjukhusräkningar, skriver Fox News.

Men Alex är inte den enda som har fallit offer för växtens gift, Nyheter24 har tidigare skrivit om Julie som var ute och sprang, men som sedan fick en otäck smärta i benen, läs om det här.

Visste du att den här växten kunde brännas?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela