Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mahmoud, 18, gick på zoo – zebra visade sig vara målad åsna

Nyheter | 03/08/2018 22:02

När Mahmoud besökte den nyöppnade djurparken i Kairo, Egypten, gick han förbi en inhängnad med två zebror i. Eller?

Studenten Mahmoud Sarham, 18, var på en rundvisning på djurparken. Men när den var avslutad så beslöt han sig för at ta en egen rundtur för att knäppa några kort på djuren. 

Han tog en närmre titt och blev minst sagt förvånad över vad han såg.

– Jag såg direkt att det var en målad åsna och inte en zebra, säger Mahmoud till brittiska Metro.

Han fortsätter:

– När en av zebrorna kom fram till mig insåg jag direkt att det var en målad åsna och inte alls en zebra.

Mahmoud var säker på sin sak när han menade att zebrorna inte alls var zebror, utan två målade åsnor. Man kunde se utsmetad färg över hela "zebrornas" huvuden.

Det var inte bara den utsmetade färgen som avslöjade dem, utan också öronen. Enligt 18-åringen var djurens öron mycket längre än vad zebror egentligen har. 

Mahmoud lade ut bilderna på internet, som nu har spridit och blivit virala. Det har väckt stor ilska och zooet har fått mycket kritik riktat mot sig. Det är allt fler än Mahmoud som nu anklagar djurparken för att inte ha riktiga zebror.

"De köpte en lokal åsna och målade den till en zebra" skriver Mahmoud i sitt inlägg.

Men djurparkens chef, Mohammed Sultan, förnekar anklagelsen att det skulle vara en förfalskning,

– Zebran är äkta och inte alls målad, säger Mohammed, djurparkens chef, enligt CNN

Mohammed säger också att djuren på hans djurpark tas om hand ordentligt, och att de har regelbundna inspektioner. Men det håller inte riktigt djuraktivistgruppen PETA med om.

– Ingen ansedd djurpark skulle utsätta en åsna för den typen av stress. Den som uppstår vid att bli fasthållen och sprutad med färg, som dessutom kan orsaka en smärtsam allergisk reaktion, säger Delcianna Winders, vice ordförande för organisationen PETA.

Det är även flera veterinärer som sett Mahmouds bilder och även de tror zebrorna är falska, skriver brittiska Metro.

4-åriga Sander besökte även han en djurpark, och det verkar som att Mohammed Sultan inte är ensam om att gilla zebror. Sander blev väldigt inspirerad av besöket, men det han gjorde sen var inte särskilt omtyckt av hans pappa... läs mer om det här.

Tror du det är en åsna?