Flygolycka i Durango, Mexiko.
Alla 103 passagerarna överlevde olyckan, runt 50 personer fick föras till sjukhus. - Foto: AP

Dramatiska bilderna visar flygolyckan i Mexiko

De 103 passagerarna på flight 2431 hade änglavakt när en kraftig vind tog tag i planet strax efter starten.


Mexiko skakas nu av en dramatisk flygolycka, som hade kunnat få fruktansvärda konsekvenser. 

Det var ett Aeromexico-plan av modell Embraer 190  som precis efter starten på tisdagen från Durangos flygplats i centrala Mexico hamnade i en kraftig vind. Vinden blev så kraftig att planets vänstra vinge vidrörde marken, något som lär ha orsakat olyckan, skriver CNN. 

Planet studsade sedan längst marken vid landsningsbanan och stannade 300 meter bort. Men det blev inte den katastrof det hade kunnat bli. 

Flera skadade

Enligt CNN har alla de 103 passagerarna överlevt, även om flera är skadade – enligt CNN har runt 50 personer förts till sjukhus, bland annat en flicka som led av brännskador. Elva av de som var med på planet är barn. 

Passageraren Anabel Estrada beskriver hur hon kände två starka stötar när planet skulle lyfta. 

– Den andra smällen var mycket starkare. Jag flög upp och slog i huvudet, jag såg lågor slå upp i kabinen framför mig, säger passageraren Anabel Estrada till CNN. 

Samtliga ombord på planet kunde efter att planet stannat evakuera via planets nödkanor. 

Och det verkar som att de ombord planet hade änglavakt. Bilder från AP visar hur överlevare går bort från vraket medan enorma lågor slår från flygplanskroppen. 

– Våra hjärtan är med de som drabbats och deras familjer. Vi är mycket ledsna över den här olyckan och vi vill visa vårt stöd och ge våra tankar och böner till de som drabbats. Vi gör allt vi kan för att hjälpa dem, säger Aeromexicos VD Andres Conesa i ett uttalande. 

Andra gången på kort tid

Det är andra gången på kort tid en flygplansolycka sker i Centralamerika. I maj i år omkom över 100 personer när en Boeing 737 kraschade i närheten av Havanna på Kuba. 

Har du någonsin undrat vad piloter säger när de vet att planet kommer att krascha? Det kan du läsa om här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du flygrädd?
Tack för din röst!