Chris Watts misstänks ha mördat sin familj
Bara dagar innan vädjade han i nationell tv att familjen skulle komma hem - Foto: Weld County Sheriff's Office via AP/TT/Pixabay

Chris anmälde sin familj försvunnen – nu misstänks han för mord

I måndags anmäldes gravida Shanann Watts och de två barnen Bella och Celeste försvunna. Nu är Chris Watts misstänkt för att ha mördat sin familj.


"När jag kom hem igår var det som en spökstad. Hon var inte där. Barnen var inte där. Jag har ingen aning vart de har tagit vägen." 

Så sa Chris Watts i NBC:s nyhetsprogram "Today" i onsdags. Inge långt efter så erkänner han dock att ha mördat sin gravida fru och deras två döttrar, skriver Aftonbladet

Det var tidigare i veckan som Shanann Watts och barnen Bella, 4, och Celeste, 3, anmäldes försvunna i Frederick, som ligger i Colorado. Under natten kom hon hem från en affärsresa. Men på grund av ett försenat flyg så kom hon inte hem förrän runt tvåtiden på natten. Dagen därpå, på måndagen, dök Shanann inte upp på sitt inbokade besök hos läkaren och hon svarar inte heller i telefon, rapporterar CNN.

Polisen kontaktades och ett stort sökpådrag drogs igång i hopp om att hitta mamman och barnen. Både Colorado Bureau of Investigation och FBI blev inkopplade i sökandet. 

Något som polisen tyckte var lite märkligt var att kvar i parets hem låg Shannans plånbok och mobil, hennes bil var också kvar. Något de också reagerade på vad att barnens mediciner var hemma. Polisen kunde heller inte se några tecken på att det hade varit en strid i huset. 

Det var i onsdags som Chris gick ut i nationell tv och sa att han saknade sin familj. Han bad dem att komma hem, eller om det var någon som eventuellt hade tagit dem, att låta de gå fria. Han beskrev händelsen som en mardröm, som han inte kunde vakna upp ur. 

Chris grips

Natten när Shanann kom hem så hade de haft ett, som Chris beskriver, "känslofyllt" samtal. Men han var noga med att förklara att det inte var ett bråk. På onsdagskvällen runt 23.30 kom polisen och grep Chris i hemmet, och hans bil blev bortbogserad. 

Enligt Shananns familj ska hans ha erkänt att han mördat sin familj, och även sagt var kropparna fanns någonstans. Men det är uppgifter som polisen inte har gått ut och bekräftat än. Under torsdagen hittade man Shananns kropp vid ett företag där Chris tidigare arbetat.

Polisen hittade barnens kroppar nära sin mamma, liggandes i en bränslebehållare. Bränslebehållarna stod ute på ett fält där Chris arbetat. Man tror att han la flickornas kroppar där för att dölja lukten. Enligt amerikanska medier kommer Chris att begäras häktad misstänkt för tre mord, skriver Aftonbladet

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du läst om fallet innan?
Tack för din röst!