Här är könssjukdomen som får ditt underliv att ruttna

Illaluktande sår, blodiga blåsor, svullnader och ärrvävnader. Könssjukdomen donovanosis har nu hittats i Storbritannien.


En könssjukdom, kallad donovanosis, som gör att ditt underliv ruttnar har nu dokumenterats för första gången i Storbritannien, och tydligen inte bara där.

Det är vanligtvis mer påkommet i tropiska länder och det har inte funnits några tidigare fall av den sexuellt överförbara infektionen i Storbritannien. Ja, förrän nu då. Detta rapporterar brittiska Mirror.

Det den här könssjukdomen gör är att sprida blåsor sår i ditt underliv, och de här såren växer som bara den. Och om du genomgår en behandling för att bli av med infektionen, men råkar missa en fläck, så börjar ditt skrev bokstavligen äta sig självt.

Den ovanliga könssjukdomen har blivit diagnostiserad tre gånger i Storbritannien, enligt brittiska nyhetsbyrån Mirror. Två gånger i Bolton och en gång i Southport. De här fallen har dokumenterats någon gång under senaste året.

Men enligt Brittiska föreningen för sexuell hälsa och HIV så finns det fyra typer av donovanosis, skriver Independent. Den vanligaste typen ger sår och blåsor som lätt börjar blöda.

En annan variant ger dig sår och blåsor med en liten upphöjd kant runtom. 

Sedan finns det en typ som ger illaluktande sår som kan leda till vävnadsförstörning. Den sista typen känns bäst igen på ärrvävnad.

Förutom könet så kan donovanosis dyka upp på dina läppar, tandkött, kinder och i halsen. Det kan ge permanenta ärr och oåterkalleliga könsbesvär och svullnader.

Donovanosis är dubbelt så troligt att drabba män, och kan smittas genom att ha sex med någon som har ett öppet sår eller blåsa.

Du behandlar sjukdomen med antibiotika. Men, du kan gå länge utan att bli diagnostiserad då symptomen kan ta upp till 12 veckor på sig att dyka upp. 

Om inte det här får dig att använda kondom, så vet jag inte vad som får det. Men, om du fortfarande känner för att ha oskyddat sex, läs de här artiklarna så kommer du nog ändra dig till slut:

Stor ökning av könssjukdomen gonorré – så här ser det ut län för län

Okända könssjukdomen som steriliserar – nu varnar experterna

6 anledningar till varför det kan göra ont när du kissar

Världens första fall av "supergonorré" – en man smittad

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du använda kondom nu?
Tack för din röst!