Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Masskjutning i Jacksonville – se video när skottlossningen bröt ut

- 26/08/2018, 20:46 -

Flera amerikanska medier rapporter om en masskjutning i Jacksonville i Florida. Skjutningen ägde rum under en spelturnering. Nio personer är skadade och tre har dödats, rapporterar CNN. Se videon när skottlossningen bröt ut under spelturneringen.

Polisen ryckte ut efter larm om en masskjutning i Jacksonville, Florida under söndagskvällen, svensk tid, rapporterar Fox News. 

Polisen i Jacksonville uppmanade allmänheten att hålla sig borta i ett Twitter-inlägg:

"Masskjutning vid Jacksonville Landing. Håll er borta från området. Området är inte säkert just nu. HÅLL ER BORTA"

Skjutningen ägde rum på ett spelcafé bredvid en pizzeria som ligger längs med strandpromenaden i Jacksonville. Nära ligger även gallerian Jacksonville Landing, som är fylld av restauranger och butiker.

Människor som var på plats i spelcafét har skrivit på sina sociala medier att de hörde skottlossning under turneringen. En video har spridits på nätet där spelare kopplar ned spelet, under en livesändning på Twitch,  och man hör skottlossning och skrik i bakgrunden, se i videon ovan.

Complexity Gaming, som arrangerade turnering på spelcaféet, skriver i ett Twitter-inlägg: 

”Det verkar som att det har varit en skjutning på evenemanget”.

Enligt lokala medier är det minst nio personer som har blivit skjutna och flertal förs till sjukhus med ambulans. Två personer rapporteras ha omkommit till följd av skjutningen och gärningsmannen ska senare ha tagit sitt liv. 

Flera personer rapporteras fortfarande gömma sig inuti köpcentret. Polisen uppmanar dem via sociala medier att stanna på plats och istället ringa larmnumret om hjälp.

”Vi ber er att hålla er lugna och stanna där ni är”, skriver Jacksonvilles polis på Twitter.

Det är ett flertal ambulanser, brandmän och poliser på plats. Vägar har stängs av i centrala Jacksonville.

– En misstänkt gärningsman är död på plats, men det är ännu oklart ifall vi har en andra misstänkt, skriver Jacksonvilles polis i ett Twitter-inlägg.

Antalet masskjutningarna ökar

Den här masskjutningen i Jacksonville blev den 234:e skjutningen det senaste året, enligt Gun Violence Archive. 

Under 2017 inträffade det 346 masskjutningar i USA. En masskjutning är när fyra stycken, eller fler, personer skjuts eller dödas under ungefär samma tidpunkt och plats, enligt FBI.