Masskjutning i Jacksonville Florida
Masskjutning i Jacksonville Florida - Foto: Twitter, Google

Masskjutning i Jacksonville – se video när skottlossningen bröt ut

Flera amerikanska medier rapporter om en masskjutning i Jacksonville i Florida. Skjutningen ägde rum under en spelturnering. Nio personer är skadade och tre har dödats, rapporterar CNN. Se videon när skottlossningen bröt ut under spelturneringen.


Polisen ryckte ut efter larm om en masskjutning i Jacksonville, Florida under söndagskvällen, svensk tid, rapporterar Fox News. 

Polisen i Jacksonville uppmanade allmänheten att hålla sig borta i ett Twitter-inlägg:

"Masskjutning vid Jacksonville Landing. Håll er borta från området. Området är inte säkert just nu. HÅLL ER BORTA"

Skjutningen ägde rum på ett spelcafé bredvid en pizzeria som ligger längs med strandpromenaden i Jacksonville. Nära ligger även gallerian Jacksonville Landing, som är fylld av restauranger och butiker.

Människor som var på plats i spelcafét har skrivit på sina sociala medier att de hörde skottlossning under turneringen. En video har spridits på nätet där spelare kopplar ned spelet, under en livesändning på Twitch,  och man hör skottlossning och skrik i bakgrunden, se i videon ovan.

Complexity Gaming, som arrangerade turnering på spelcaféet, skriver i ett Twitter-inlägg: 

”Det verkar som att det har varit en skjutning på evenemanget”.

Enligt lokala medier är det minst nio personer som har blivit skjutna och flertal förs till sjukhus med ambulans. Två personer rapporteras ha omkommit till följd av skjutningen och gärningsmannen ska senare ha tagit sitt liv. 

Flera personer rapporteras fortfarande gömma sig inuti köpcentret. Polisen uppmanar dem via sociala medier att stanna på plats och istället ringa larmnumret om hjälp.

”Vi ber er att hålla er lugna och stanna där ni är”, skriver Jacksonvilles polis på Twitter.

Det är ett flertal ambulanser, brandmän och poliser på plats. Vägar har stängs av i centrala Jacksonville.

– En misstänkt gärningsman är död på plats, men det är ännu oklart ifall vi har en andra misstänkt, skriver Jacksonvilles polis i ett Twitter-inlägg.

Antalet masskjutningarna ökar

Den här masskjutningen i Jacksonville blev den 234:e skjutningen det senaste året, enligt Gun Violence Archive. 

Under 2017 inträffade det 346 masskjutningar i USA. En masskjutning är när fyra stycken, eller fler, personer skjuts eller dödas under ungefär samma tidpunkt och plats, enligt FBI.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Ukraina: 37 000 människor kan saknas

Nästan 37 000 människor – civila och soldater – uppskattas vara saknade sedan februari 2022 i Ukraina. Det verkliga antalet kan dock vara mycket högre, varnar landets människorättskommissionär Dmytro Lubinets.

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

Utsläppen från svenska myndigheters tjänsteresor ökade mellan 2022 och 2023. Men nivån på utsläppen ligger fortfarande mycket lägre än året före pandemin.

Krock mellan bil och malmbil utanför Pajala

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha krockat med en lastbil utanför Pajala, uppger polisen.

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

1 timme sedan
Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.