Berlin, Upplyst Brandenburger Tor
Berlin har många saker som man borde besöka när man väl reser dit. - Foto: Unsplash

Här är 6 saker du inte får missa när du åker till Berlin

Vill du ta en weekend i höst men vet inte riktigt var du ska åka? Vi föreslår Berlin. Här har du staden som passar alla åldrar och intressen. Nyheter24 har listat 6 saker du inte får missa när du besöker Berlin.


Funderar du på att ta en weekend men vill inte resa så långt? Då är Berlin perfekt och passar både de som vill ta det lugnt och de som vill ha en liten mer fartfylld weekend. 

Här är 6 saker du inte får missa när du åker till Berlin.

1. Smorgasbord – Street food auk Achse

Här har ni en riktigt härlig gatumatsfestival som hålls varje söndag. Från lunch är köerna långa vid mattruckarna men det är ändå ett måste att besöka när du är i Berlin. Här hittar du mat från alla kontinenter samlade på ett ställe. 

2. Stadsdelen Mitte

Mitte var tidigare en del av gamla Östberlin, idag kan du hitta design, konst och nöjen där.  Där ligger även den gamla flickskolan, Jüdische Mädchenschule. Där man nu kan hitta allt från kaféer, muséer, gallerier och restauranger, tipsade Damernas Värld tidigare om. 

3. Clärchens Ballhaus

Gillar du att ta en svängom? Då ska du nämligen till Clärchens Ballhaus. Den här lokalen räddades från rivning och här lockas människor som gillar att dansa, alla åldrar, nybörjare och proffs. Och om du känner att fötterna börjar bli trötta och att strupen behöver svalkas så finns det en härlig ölträdgård du kan slå dig ner i.

Brandenburger Tor. Bildkälla: Unsplash

4. Brandenburger Tor

Den här stadsporten har blivit en symbol för Berlin. Porten är den enda återstående av 14 stadsportar i Berlins tullmur. Brandenburger Tor är vackert upplyst på kvällen och natten. En tur dit är verkligen ett måste under ditt Berlinbesök.

5. Fernsehturm

Gillar du vackra utsikter så är det till Berlins tv-torn du ska till, vilket bland annat Tripadvisor tipsat om. Det byggdes mellan 1965 och 1969 under tiden som Östtyskland regerade. Tornet är 368 meter högt och du kan också njuta av utsikten under en middag högst upp i tornet. 

Fernsehturm. Bildkälla: Unsplash

6. Berlinmuren

Muren åtskilde Väst - och Östberlin under perioden 13 augusti 1961 till 9 november 1989. Västberlin blev helt omringat av den cirka 156 kilometer långa gränsbefästningen. Större delen av muren rivdes 1989 men det finns några bevarade delar kvar som du kan se bland annat vid Bernauer StrasseTopographie des Terrors och East Side Gallery.

Relaterat
Har du varit i Berlin?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tiotusentals demonstrerade mot polisvåld

Världens äldsta träbygge hittat i Zambia

En 476 000 år gammal träkonstruktion har grävts fram i Zambia, rapporterar SVT Nyheter. Träkonstruktionen är den äldsta som hittills har hittats.

Sis-chefer tagna ur tjänst efter intervjuer

Två centrala chefer för Statens institutionsstyrelse (Sis) har tagits ur tjänst och anmälts till Statens ansvarsnämnd (San), rapporterar SVT Nyheter.

Sågverk övertänt i Nora – räddningstjänsten på plats

1 timme sedan
Det gamla sågverket vid Dammsjön i Nora kommun i Västmanland brinner. Byggnaden är helt övertänd och räddningstjänsten kommer att låta den brinna ner.

Över 30 döda efter explosion på bränsledepå i Benin

1 timme sedan
Minst 34 människor har dödats i Benin i samband med att en olaglig bränsledepå exploderat i landets södra del, nära gränsen mot Nigeria.

Duda: Spannmålstvisten är liten

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda beskriver tvisten om ukrainsk spannmålsimport till Polen som liten, rapporterar polska nyhetsbyrån PAP. Enligt presidenten kommer det inte att allvarligt skada bilaterala relationer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.