Nu fylls internet av skräckvideos från tyfonen Jebis framfart
Nu fylls internet av skräckvideos från tyfonen Jebis framfart - Foto: Ichiro Banno/AP/TT & Twitter/yu1or1

Skräckvideon visar tyfonen Jebis framfart i Japan

Under gårdagen drabbades Japans västkust svårt av tyfonen Jebi. 11 personer har hittills mist livet och minst 300 personer befaras ha skadats. Nu sprids skrämmande videos från tyfonens framfart.


Japan drabbades under gårdagen av den värsta tyfonen på 25 år. Minst elva personer har dött och så många som 300 har skadats, rapporterar tidningen Time. 

Tyfonen Jebi härjade på landets västkust under tisdagseftermiddagen, med hårda vindar och kraftigt regn. I staden Osaka blev fler än 1,6 miljoner hushåll strömlösa. Staden är Japans andra största, och hem till ungefär 2,6 miljoner människor. 

Osakas flygplats stängdes under tisdagen, på grund av översvämningar som gjorde att plan stod upp till motorerna i vatten på landningsbanorna. 

Nu har runt 3 000 personer strandats efter att en bro skadats i ovädret. Flygplatsen ligger på en ö, och var den enda sättet att ta sig till fastlandet, skriver Channel News Asia.

Bildkälla: Ichiro Banno/AP/TT

De som bor eller befinner sig i Japan har varnats för att stormen kan fortsätta under onsdagen, men med minskad styrka. 

Nu sprids dramatiska videos på sociala medier, som visar förödelsen. Du kan se flera av dem i spelaren ovan. 

Vinden lyfter bilar, sliter av tak och får ett stort pariserhjul att snurra av sig självt. 

Utöver Osaka är även städerna Kobe och Kyoto svårt drabbade. Vindarna kom upp i hastigheter så höga som 56 sekundmeter, och tyfonen är nummer 21 i ordningen att drabba Japan i år. Men de tidigare har inte varit lika svåra – tyfonen Jebi är den värsta sedan 1993.

Det är inte heller den första naturkatastrofen som drabbat Japan i år. I juli dog 225 personer i översvämningar och jordskred på grund av häftiga regn. Under sommaren drabbades landet också av svår värmebölja, vilket fick till följd att 138 personer miste livet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du rädd för naturkatastrofer?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Förtroendet för regeringen ökar

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.