Torsdag 2 Dec
Stockholm

Skräckvideon visar tyfonen Jebis framfart i Japan

Nu fylls internet av skräckvideos från tyfonen Jebis framfart
Nu fylls internet av skräckvideos från tyfonen Jebis framfart. Foto: Ichiro Banno/AP/TT & Twitter/yu1or1

Under gårdagen drabbades Japans västkust svårt av tyfonen Jebi. 11 personer har hittills mist livet och minst 300 personer befaras ha skadats. Nu sprids skrämmande videos från tyfonens framfart.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Japan drabbades under gårdagen av den värsta tyfonen på 25 år. Minst elva personer har dött och så många som 300 har skadats, rapporterar tidningen Time. 

Tyfonen Jebi härjade på landets västkust under tisdagseftermiddagen, med hårda vindar och kraftigt regn. I staden Osaka blev fler än 1,6 miljoner hushåll strömlösa. Staden är Japans andra största, och hem till ungefär 2,6 miljoner människor. 

Osakas flygplats stängdes under tisdagen, på grund av översvämningar som gjorde att plan stod upp till motorerna i vatten på landningsbanorna. 

Nu har runt 3 000 personer strandats efter att en bro skadats i ovädret. Flygplatsen ligger på en ö, och var den enda sättet att ta sig till fastlandet, skriver Channel News Asia.

Bildkälla: Ichiro Banno/AP/TT

De som bor eller befinner sig i Japan har varnats för att stormen kan fortsätta under onsdagen, men med minskad styrka. 

Nu sprids dramatiska videos på sociala medier, som visar förödelsen. Du kan se flera av dem i spelaren ovan. 

Vinden lyfter bilar, sliter av tak och får ett stort pariserhjul att snurra av sig självt. 

Utöver Osaka är även städerna Kobe och Kyoto svårt drabbade. Vindarna kom upp i hastigheter så höga som 56 sekundmeter, och tyfonen är nummer 21 i ordningen att drabba Japan i år. Men de tidigare har inte varit lika svåra – tyfonen Jebi är den värsta sedan 1993.

Det är inte heller den första naturkatastrofen som drabbat Japan i år. I juli dog 225 personer i översvämningar och jordskred på grund av häftiga regn. Under sommaren drabbades landet också av svår värmebölja, vilket fick till följd att 138 personer miste livet.

Är du rädd för naturkatastrofer?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela