Personer som går skallgång. Och Layla Leisha.
Layla Leisha är äntligen hittad efter att ha varit försvunnen i fyra år. - Foto: Johan Nilsson/TT / News Corp Australia

Försvunna Layla är hittad – efter fyra år

Layla Leisha var sju år gammal när hon mystiskt försvann för fyra år sedan. Polisutredningen har varit igång sedan dess och nu, fyra år senare, har hon äntligen hittats.


En polisutredning som pågått väldigt länge har äntligen gett resultat. Layla Leisha från Australien försvann väldigt mystiskt för fyra år sen, men nu är hon hittad, rapporterar News.

En gnutta hopp

Det är inte mycket hopp man har om någon som försvunnit och varit borta i flera år, eller? Men när det gäller Layla så fick man en gnutta hopp igen. Bara för att en person försvinner och är borta länge, så behöver det inte betyda att hen är borta för evigt. I alla fall inte Laylas fall.

Varje år rapporteras 38 000 personer att vara försvunna i Australien. Men det är faktiskt hela 98 procent av de som tidigare rapporterats försvunna, som senare hittas inom kort tid och mår under omständigheterna bra. 

Familj och närstående underrättas

Men att vara försvunnen är ju faktiskt inte ett brott. 

Om det är så att du har rapporterats försvunnen och sen kontaktar polisen så kommer din familj och närstående underrättas.

I Australien är det ungefär 2000 fall där personer varit försvunna under en längre tid. De som räknas in med dem är de som varit försvunna i över tre månader. 

Och visst finns det många anledningar till att folk försvinner. 

Sju år

Det var domstolen som beslutade att Laylas pappa Shahrainer Eric Shem Leisha skulle infinna sig hos Commonwealth Law Courts i Brisbane, med dottern 23 juni 2014. Men de dök aldrig upp. 

Hon var bara sju år när hon försvann och det misstänktes då direkt att hon kunde befinna sig med sin pappa i Lismore. När man inte kunde hitta Layla så tog polisen till allmänhetens hjälp och utredningen har pågått sedan dess, skrev The Northen star när hon nyligen försvunnit.

Hittad

Så igår, fyra år senare, så hittades Layla av australiensiska polisen. Hon är nu elva år gammal men platsen hon hittades på är ännu inte avslöjad. Dock är det bara två veckor sedan som hon ska ha setts till i Queensland Rockhampton, rapporterar News.

19-årige Lucas Löfström försvann 14e september i år och sedan dess har ingen sett honom. Missing people har gått flera skallgångar men utan framgång. Du kan läsa mer här om försvinnandet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Queensland?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tidig påsk lyft för dagligvaruhandeln

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz träffar Kinas president Xi Jinping i Peking på tisdagsmorgonen.

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

1 timme sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

1 timme sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

1 timme sedan
En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.