Försvunna Layla är hittad – efter fyra år

- 02/10/2018, 22:07 -

Layla Leisha var sju år gammal när hon mystiskt försvann för fyra år sedan. Polisutredningen har varit igång sedan dess och nu, fyra år senare, har hon äntligen hittats.

En polisutredning som pågått väldigt länge har äntligen gett resultat. Layla Leisha från Australien försvann väldigt mystiskt för fyra år sen, men nu är hon hittad, rapporterar News.

En gnutta hopp

Det är inte mycket hopp man har om någon som försvunnit och varit borta i flera år, eller? Men när det gäller Layla så fick man en gnutta hopp igen. Bara för att en person försvinner och är borta länge, så behöver det inte betyda att hen är borta för evigt. I alla fall inte Laylas fall.

Varje år rapporteras 38 000 personer att vara försvunna i Australien. Men det är faktiskt hela 98 procent av de som tidigare rapporterats försvunna, som senare hittas inom kort tid och mår under omständigheterna bra. 

Familj och närstående underrättas

Men att vara försvunnen är ju faktiskt inte ett brott. 

Om det är så att du har rapporterats försvunnen och sen kontaktar polisen så kommer din familj och närstående underrättas.

I Australien är det ungefär 2000 fall där personer varit försvunna under en längre tid. De som räknas in med dem är de som varit försvunna i över tre månader. 

Och visst finns det många anledningar till att folk försvinner. 

Sju år

Det var domstolen som beslutade att Laylas pappa Shahrainer Eric Shem Leisha skulle infinna sig hos Commonwealth Law Courts i Brisbane, med dottern 23 juni 2014. Men de dök aldrig upp. 

Hon var bara sju år när hon försvann och det misstänktes då direkt att hon kunde befinna sig med sin pappa i Lismore. När man inte kunde hitta Layla så tog polisen till allmänhetens hjälp och utredningen har pågått sedan dess, skrev The Northen star när hon nyligen försvunnit.

Hittad

Så igår, fyra år senare, så hittades Layla av australiensiska polisen. Hon är nu elva år gammal men platsen hon hittades på är ännu inte avslöjad. Dock är det bara två veckor sedan som hon ska ha setts till i Queensland Rockhampton, rapporterar News.

19-årige Lucas Löfström försvann 14e september i år och sedan dess har ingen sett honom. Missing people har gått flera skallgångar men utan framgång. Du kan läsa mer här om försvinnandet.

Har du varit i Queensland?