Apa, hustak
Ett spädbarn har dött i Indien efter att ha blivit ihjälbiten av en apa - Foto: Pixabay

Spädbarn har dött efter att blivit ihjälbiten av en apa

Att apor attackerar spädbarn blir allt vanligare i den indiska staden Agra. Och nu har det som inte får hända, hänt. Ett barn har dött efter att ha blivit ihjälbiten av en apa.


Ett litet barn, bara några månader gammal, har dött efter att ha blivit ihjälbiten av en apa. Den tragiska händelsen skedde i Indiens stad Agra, rapporterar BBC. 

Togs från mamman 

Det lilla barnet mättade sin mage och låg och njöt av sin mammas mjölk när den hemska händelsen inträffade. En apa kom och greppade tag om barnet, tog det från mamman och sprang iväg. 

Apan tog med sig det lilla spädbarnet till ett hustak och började bita i det, innan djuret släppte taget om det och kastade ner det från taket, skriver BBC. 

Det lilla barnet fördes direkt till sjukhus med avled senare på sjukhus till följd av sina skador. 

Familjen förkrossad 

Hela familjen är självklart förkrossade. Barnets farbror, Dhirendra Kumar, har berättat för BBC att de länge levt i rädsla om att något sånt här skulle kunna hända. 

– Det finns för många apor i området. Vi lever i rädsla. Vi har sagt till administrationen väldigt många gånger om problemet och att de ska hjälpa oss med det, men de har inte gjort någonting. Barnets mor är alldeles för förkrossad att ens prata, sa han till BBC. 

Även barnets mormor, Pushpa Devi,  berättade för BBC om den hemska förlusten av sitt barnbarn.

– Jag har förlorat mitt barnbarn. Bara några timmar innan apan attackerade vår baby bar jag honom i mina armar. Vår baby behövde inte dö. Människor kommer att prata om det nu en stund, men sedan glömma bort det. Men vi måste leva med det faktum att vår baby är borta, berättade hon.

Allt vanligare med attacker i området

Att apor attackerar har blivit allt vanligare i området. Lokalbefolkningen vittnar om att det den senaste tiden har ökat markant, rapporterar BBC

Bara för två månader sedan blev ett spädbarn överfallen av apor. Lyckligtvis överlevde detta barn attacken och återhämtar sig i dagsläget på sjukhus. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om den apa som attackerade en man på en parkeringsplats i Ohio. Det kan du läsa mer om här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Indien?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Imam hetsade mot judar – döms

Trevande optimism i Qatar – men mycket kvarstår

Israels chefsförhandlare David Barnea har lämnat Qatar, men samtalen om vapenvila fortgår.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Skövde

"Vid koprsningen Ekängsvägen - Majorsgatan är det en fotgängare som blir påkörd av en bilist.", skriver polisen på sin hemsida.

Narkotikaförsäljning jämförs med serviceyrke

Försäkringskassan återkräver nästan 900 000 kronor från en man som fått sjukpenning samtidigt som han sålt narkotika. I sitt beslut jämför Försäkringskassan narkotikaförsäljningen med ett serviceyrke, rapporterar P4 Kalmar.

Oppositionen: Brist på förslag här och nu

Miljöpartiet och Centerpartiet tycker att regeringens energiproposition ekar tom på förslag här och nu. Vi och industrin vill ha ett mål nu för 2030 och för 2035. Det är nu vi behöver omställningen, det är nu vi behöver den förnybara energin, säger MP:s språkrör Daniel Helldén.

Ja till omstridd säkerhetslag i Hongkong

Hongkongs parlament har röstat ja till en ny hård säkerhetslag, som ska ge regimen ännu större möjligheter att slå till mot politiskt missnöje.