Italien, olycka
6 personer döda på en italiensk nattklubb i natt. - Foto: Google maps, Twitter/Vigili del Fuoco

6 personer döda och flera skadade på en nattklubb i Italien

Sex personer har omkommit och flera personer har skadats på en nattklubb i Italien, natten till lördagen. Enligt uppgifter ska panik brutit ut efter att någon sprejat pepparspray.


Natten till lördagen omkom fem ungdomar på en hiphopkonsert på nattklubben Lanterna Azzura i den italienska östkuststaden Corinaldo, rapporterar den italienska nyhetsbyrån Ansa. 

Enligt uppgifter sprejade någon pepparspray strax innan konserten skulle börja, vilket resulterade i stor panik bland de drygt 1 000 personerna som befann sig på klubben. En person som var på plats berättar till Ansa att minst en av nattklubbens nödutgångar var låsta.

Polisen uppger att de omkomna ungdomarna är tre flickor och två pojkar. Även en mamma till en av flickorna ska ha dött. 

Flera skadade 

Flera personer skadades också i samband med händelsen. Enligt den lokala polischefen Oreste Capocasa rör det sig om totalt 35 skadade personer, varav tolv ska vara allvarligt skadade.

Andra uppgifter har kommit in till Corriere Della Sera. Enligt de uppgifterna ska över hundra personer ha skadats i nattens händelse. 

Stor hiphopartist hade konsert 

En av Italiens största hiphopartister Sfera Ebbasta, som egentligen heter Gionata Boschetti, skulle uppträda på klubben under kvällen. Innan konserten började kändes en stark lukt, vilket då ledde till panik i klubblokalen. 

En 16-årig kille som befann sig på klubben berättar för nyhetsbyrån Ansa: 

– Vi dansade och väntade på att konserten skulle börja när vi började känna en stark lukt. Vi sprang mot en av nödutgångarna men upptäckte då att den var blockerad och vakterna sa åt oss att vända tillbaka, säger han, till Ansa. 

Inga svenskar inblandade 

Utrikesdepartementet har i nuläget inga uppgifter om att några svenskar ska vara drabbade, skriver tidningen Expressen.



De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Italien?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.