Måndag 17 Jan
Stockholm

6 personer döda och flera skadade på en nattklubb i Italien

Italien, olycka
6 personer döda på en italiensk nattklubb i natt. Foto: Google maps, Twitter/Vigili del Fuoco

Sex personer har omkommit och flera personer har skadats på en nattklubb i Italien, natten till lördagen. Enligt uppgifter ska panik brutit ut efter att någon sprejat pepparspray.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Natten till lördagen omkom fem ungdomar på en hiphopkonsert på nattklubben Lanterna Azzura i den italienska östkuststaden Corinaldo, rapporterar den italienska nyhetsbyrån Ansa. 

Enligt uppgifter sprejade någon pepparspray strax innan konserten skulle börja, vilket resulterade i stor panik bland de drygt 1 000 personerna som befann sig på klubben. En person som var på plats berättar till Ansa att minst en av nattklubbens nödutgångar var låsta.

Polisen uppger att de omkomna ungdomarna är tre flickor och två pojkar. Även en mamma till en av flickorna ska ha dött. 

Flera skadade 

Flera personer skadades också i samband med händelsen. Enligt den lokala polischefen Oreste Capocasa rör det sig om totalt 35 skadade personer, varav tolv ska vara allvarligt skadade.

Andra uppgifter har kommit in till Corriere Della Sera. Enligt de uppgifterna ska över hundra personer ha skadats i nattens händelse. 

Stor hiphopartist hade konsert 

En av Italiens största hiphopartister Sfera Ebbasta, som egentligen heter Gionata Boschetti, skulle uppträda på klubben under kvällen. Innan konserten började kändes en stark lukt, vilket då ledde till panik i klubblokalen. 

En 16-årig kille som befann sig på klubben berättar för nyhetsbyrån Ansa: 

– Vi dansade och väntade på att konserten skulle börja när vi började känna en stark lukt. Vi sprang mot en av nödutgångarna men upptäckte då att den var blockerad och vakterna sa åt oss att vända tillbaka, säger han, till Ansa. 

Inga svenskar inblandade 

Utrikesdepartementet har i nuläget inga uppgifter om att några svenskar ska vara drabbade, skriver tidningen Expressen.Har du varit i Italien?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela