Måndag 14 Jun
Stockholm

Lämnade sina barn i en varm bil – döms till 40 års fängelse

Amanda Hawkin
Hon döms till 40 års fängelse för att ha lämnat sina barn i bilen. Foto: Bexar County Sheriff's Office

En 20-årig mamma från Texas, USA, lämnade sina små barn ensamma i sin bil medan hon var hos sin kompis och festade. Bilen var väldigt varm och båda barnen dog. Nu döms mamman till 40 års fängelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En sen kväll 2017 körde den då 19-åriga småbarnsmamman Amanda Hawkins till sin kompis hus i Kerrville i Texas, för att festa. Med sig hade hon sina två små barn, ettåriga Brynn Hawkins och tvååriga Addyson Overgard-Eddy

När de kom fram till huset gick Amanda in till kompisen, och lämnade sina barn ensamma kvar i bilen. Dagen efter var barnen döda. I september dömdes hon till 40 års fängelse för att ha orsakat sina barns död, skriver USA Today. 

Händelseförloppet

Amanda kom till sin kompis hus på tisdagskvällen. Under kvällen och kommande natt satt kompisgänget inne i huset och rökte marijuana, har ett vittne berättat. Samtidigt var hennes barn kvar i bilen. Enligt polisen ska de suttit där mellan 10 och 15 timmar. 

Den enda personen som befann sig i bilen vid ett tillfälle var en 16-årig kille som varit på festen. När det var dags för kompisgänget att sova ville han inte sova inne med de andra, så därför valde han att sova i Amandas bil, rapporterar USA Today. 

När han vaknade vid åtta-tiden morgonen efter, öppnade han fönstren i den varma bilen, innan han gick där ifrån. Amanda vaknade vid lunchtid och hade sex. Det var inte förrän efter det här som hon för första gången sedan kvällen innan gick ut till sin bil. Där fann hon sina två barn döda. 

Hon tog genast med barnen in i huset och hällde kallt vatten på dem samtidigt som hon Googlade på hur man återupplivar människor från värmeutmattning. Efter två timmars försök att få liv i barnen tog hon dem till Universitetssjukhuset i San Antonio, skriver USA Today. 

Dr. Johan Gebart försökte rädda livet på barnen i 40 timmar, men utan resultat. Han berättar att barnen har dött av en chock i bilen. De ska ha genomgått flera tillstånd med svettningar, kramper, extrem huvudvärk, andningssvårigheter och anfall av en brännande känsla genom kroppen. Han berättar även att en svullnad i hjärnan ska ha varit dödsorsaken.

Domen 

Enligt polisen ska temperaturen i bilen där barnen befann sig varit 31 grader, rapporterar USA Today. Nu har den 20-åriga mamman dömts till 40 års fängelse, något som hon ska ha accepterat.

– Det finns ingen ursäkt för vad jag har gjort. Jag älskar dem och bryr mig om dem, sade hon under rättegången. 


Kommentera
Kopiera länk
Dela