En kraftig explosion har ägt rum i Paris – fyra personer döda

- 12/01/2019, 09:48 -

En stor explosion har inträffat i centrala Paris under lördagsmorgonen. Fyra personer har omkommit och ett 30-tal uppges vara skadade.

En kraftig explosion har ägt rum i centrala Paris vid 09-tiden på lördagsmorgonen. Enligt franska medier har den kraftiga explosionen inträffat på bageriet "Boulangerie Pâtisserie Restauration Hubert", som ligger på bottenvåningen i ett hus som är beläget på "Rue de Trévise" i det nionde arrondissementet i Paris. 

Fyra personer döda och ett 30-tal skadade

Den brittiska tidningen Mirror rapporterar att ett 30-tal personer ska vara skadade. Vid lunchtid på lördagen meddelade Frankrikes inrikesminister Christophe Castaner att fyra personer har dött, varav två brandmän som arbetade på platsen.

Enligt uppgifter har explosionen ägt rum i ett Bageri. Bildkälla: Twitter

Tros vara en gasläcka

Vad som orsakat den kraftiga explosionen är i nuläget inte helt klart, men enligt franska medier tros det röra sig om en gasläcka. Efter smällen ska en brand brutit ut i lokalen.

Enligt öppettiderna på bageriets hemsida är det stängt på lördagar.

200 brandmän bekämpar elden 

Enligt uppgifter ska  200 brandmän vara på plats för bekämpa att branden. Förutom brandmännen är även flera poliser och ambulanspersonal på plats. 

"Undvik området"

Den franska polisen går nu ut på Twitter och uppmanar alla människor att undvika området och låta utryckningsfordon passera. 

Bildkälla: Twitter

Boende fick gå ner på brandstege 

De personer som bor ovanför bageriet fick klättra ner från sina lägenheter på brandmännens stege. 

– Jag låg och sov och plötsligt hörde jag en kraftig explosion och våra fönster exploderade in i lägenheten. Jag gick ner och då såg jag att det var bageriet – det är en massaker, sade ett vittne till franska TV-kanalen BFM TV


Har du varit i Paris?