Resor till Egyptiskt hotell stoppas efter mystiska dödsfall

- 18/01/2019, 14:59

Två danska vänner har hittats döda inom loppet av två dagar på ett hotell i Egypten. Något som fått resebolaget Detur att ställa in sina resor till hotellet.

Danmark skakas av tragik. Det efter att två stycken danska turister, inom loppet av två dygn, påträffats döda i sina rum på ett hotell i Hurghada, Egypten, rapporterar danska BT.

Vännerna, Verner Struck och Leif Kristensen, ska båda vara födda på 60-talet och komma från Esbjergs-trakten. Deras tragiska bortgång har nu fått det danska resebolaget Detur att agera.

– Trots att de två resenärerna inte rest med oss på sin semester till Elysees Dream Beach Hotel, så har vi tagit beslutet att sluta med all försäljning av resor till hotellet och medan vi följer situationen, säger Detur till BT och fortsätter:

– För våra gäster som redan har bokat så erbjuder vi gratis ombokning.

Ingen har dött på hotellet innan

Det danska utrikesdepartementet har meddelat Kristensens familj att han plötsligt ska ha dött av en hjärtinfarkt medan orsaken till Strucks bortgång fortfarande är oklar. 

Det vi vet är att Struck hittades död i sin säng runt nyårsskiftet. Två dagar efter det påträffades även Kristensen livlös.

Mohammed, som är desk manager på hotellet, menar däremot, när BT når honom, att dödsfallen ska vara av naturliga orsaker. Han tillägger även att detta är den första gången några turister har dött på hotellet sedan dess öppningsdag för 12 år sedan.

Brittiskt par dog månader innan

Det händer såklart att turister dör under deras semester. Det märkvärdiga med dessa två dödsfall är att de inträffade bara någon månad efter att ett brittiskt par dog på samma ort, knappt sex kilometer från Elysees Dream Beach Hotel.

John Cooper, 69 år och Susan Cooper, 63, var på resande fot med sin dotter och sina tre barnbarn innan det de helt plötsligt blev sjuka en morgon.

Både John och Susan ska ha varit pigga som nötkärnor dagen innan. När de vaknade dagen därpå var de så illa däran att räddningspersonal var tvungen att kallas till hotellet. 

Sorgligt nog gick inte parets liv att rädda.

Har du varit i Egypten?